lasersko-zatezanje-vagine

Laserski tretman za vraćanje čvrstoće vagine i povećanje seksualnog zadovoljstva (lasersko zatezanje vagine)

U Medibelli razumemo koliko je Vaša intimnost važna, i zato smo tu da vam predstavimo inovativno rešenje – lasersko zatezanje vagine. To je neinvazivan tretman kojim se uspešno tretira opuštenost vagine i povećava seksualno zadovoljstvo.

Šta je gubitak čvrstoće vagine?

Gubitak čvrstoće vagine predstavlja složeno stanje koje se karakteriše opuštanjem vaginalnih tkiva i gubitkom elastičnosti. Ova pojava često proističe iz prirodnih procesa starenja, ali se javlja i kao posledica porođaja, hormonskih promena ili drugih faktora koji utiču na strukturu i tonus vaginalnih mišića.

Simptomi gubitka čvrstoće vagine

  • Gubitak čvrstine i elastičnosti vaginalnih zidova,
  • Smanjenje seksualnog zadovoljstva,
  • Problemi s urinarnom inkontinencijom,
  • Povećana nelagodnost tokom seksualnih odnosa.

Kako se tretira vaginalna relaksacija?

Lasersko zatezanje vagine naziva se i rejuvenacijom vagine. Tokom poslednjih par godina, ovaj tretman je postao vrlo popularan i efikasan u rešavanju problema gubitka tonusa vaginalnih tkiva, pa čak u mnogim slučajevima eliminiše potrebu za hirurškim intervencijama. Ovaj terapeutski pristup koristi lasersku ili radiotalasnu energiju kako bi postigao smanjenje obima vagine i zatezanje opuštenih vaginalnih zidova. Laser koji koristimo u našoj Medibella klinici je Fotona SP Dynamis PRO laser.

Kandidati za lasersko zatezanje vagine

  • Žene kojima je nakon porođaja došlo do opuštanja zidova vagine
  • Žene kod kojih je tokom menopauze došlo do opuštanja zidova vagine
  • Žene koje žele da vrate estetski izgled i čvrstoću vagine
  • Žene koje imaju probleme sa seksulanim zadovoljstvom zbog opuštenosti vagine

Postupak laserskog zatezanja vagine

Lasersko zatezanje vagine je neinvazivan tretman tako da ne izaziva nelagodnosti niti bolove. Ukoliko je potrebno, može da se na tretiranu regiju nanese anestetik krema koja će ublažiti eventualna peckanja od lasera. Tretman se izvodi preciznim fokusiranjem laserskog snopa ili radiotalasnih impulsa na celu površinu vaginalnih zidova. Kao rezultat, dolazi do sužavanja vaginalnog kanala i zatezanja vaginalnih zidova. Lasersko zatezanje vagine ima i pozitivan uticaj na seksualno zadovoljstvo jer se pospešuje senzibilitet vaginalne regije. Nakon tretmana, pacijent može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.

Retko se javljaju neke nuspojave nakon ovog tretmana, a moguće je da se javi blago crvenilo koje se brzo povlači. Pored toga, moguće je da se javi povećan vaginalni sekret što se smatra normalnom reakcijom organizma na tretman.

Koliko je puta potrebno ponoviti tretman?

Kada se lasersko zatezanje vagine radi prvi put, potrebno je da se obave tri tretmana u nizu, sa razmakom od 4 nedelje. Kada se obavi prva serija tretmana, potrebno je održavanje kada se obavlja samo jedan tretman na 12-18 meseci.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!