laserski tretmani 4d

Laser za probleme kože

Akne, ožiljci, pigmentacije, bore… Svi se suočavamo sa različitim problemima kože koji nam mogu smanjiti samopouzdanje, ali ne brinite, jer smo tu da vam pomognemo. Naši revolucionarni laserski tretmani je efikasno rešenje za sve ove probleme. Uz preciznost i ciljanje specifičnih područja kože, naši laserski tretmani na neinvazivan način pružaju izvanredne rezultate, ostavljajući vas sa blistavom i zdravom kožom.

Kako funkcionišu laseri za probleme kože?

Kroz naše laserske tretmane koristi se napredna tehnologija koja prodire duboko u kožu, ciljajući tačno problematična područja. Visokoenergetsko svetlo koje emituje laser podstiče regeneraciju kože, a ujedno i proizvodnju najvažnijih kožnih proteina, kolagen i elastin. Ovaj proces eliminiše nepravilnosti, poput ožiljaka i pigmentacija, dok istovremeno smanjuje vidljivost bora i poboljšava teksturu kože.

Na telu, pored trajne epilacije dlaka, uklanja ispucale kapilare koji se svakog leta pojavljuju ili razgranate “paukove” kapilara (stručno ime je teleangiektazije).

Medibella ne priznaje kompromise u izboru lasera i tretmana za vašu kožu, već koristi samo najbolje lasere za probleme kože. Glavni cilj je da tretmani budu:

  • Bezbedni
  • Bezbolni
  • Efikasni
  • Brzi, koliko god tehnologija to dozvoljava

Jedan od glavnih lasera koji se koristi u našoj klinici jeste Fotona laser. Fotona laser je visoko napredna tehnologija koja se koristi u estetskoj medicini i dermatologiji za rešavanje različitih kožnih problema.

laserska-lipoliza-tretman
laserska-lipoliza-vrat

Ova inovativna laserska tehnika primenjuje višedimenzionalnu terapiju koja kombinuje različite vrste lasera i tehnologije kako bi pružila sveobuhvatno rešenje za kožu. Fotona laser se koristi za tretiranje širokog spektra kožnih stanja, uključujući akne, ožiljke, pigmentacije, bore, neujednačen ten i druge nepravilnosti kože. Precizno ciljajući problematična područja kože, ovaj laser deluje duboko ispod njene površine, stimulišući regeneraciju i obnavljanje ćelija. Ono što izdvaja Fotona laser od drugih laserskih tehnika je njegova sposobnost da prodre u dublje slojeve kože, istovremeno štiteći površinski sloj kože. To omogućava efikasno delovanje na ciljane probleme, uz minimalno oštećenje i brži oporavak.

U nastavku teksta, navešćemo neke od najčešćih problema kože koji se mogu tretirati laserima u Medibella klinici.

Akne, akutne tinejdžerske i akne odraslih

Akne se mogu javiti i kod odraslih i kod mlađih osoba. Akutne akne se javljaju zbog zapaljenja u folikulu dlake gde se nalazi lojna žlezda. Ova zapušenost se dešava usled promena koje se događaju u koži tokom prelaska iz dečjeg u odraslo doba, gde se pod uticajem hormona znatno povećava lučenje masnoće u koži, dok istovremeno nedostaje perutanje površinskog sloja mrtvih ćelija. Terapije laserom su se pokazale izuzetno efikasne u rešavanju problema akni. Laserski tretmani deluju na nekoliko načina kako bi se smanjila pojava akni i poboljšalo stanje kože. Prvo, laserski tretmani ciljaju lojne žlezde ispod površine kože, smanjujući njihovu aktivnost i proizvodnju viška sebuma, koji često doprinosi nastanku akni. Pored toga, laserski tretmani smanjuju upalne procese u koži, ublažavajući crvenilo i upale koji često prate akne. Ovo pomaže u smirivanju postojećih akni i sprečavanju nastanka novih. Dodatno, laseri se koriste i za podsticanje regeneracije kože. Oni podstiču proizvodnju kolagena, koji je ključan za zdravlje kože, poboljšavajući njenu teksturu i elastičnost, što može pomoći u smanjenju ožiljaka koji su posledica akni. Laseri se takođe mogu koristiti za ciljano uklanjanje hiperpigmentacija i tamnih mrlja koje mogu ostati nakon što se akne izleče

laser-za-kozu-lica
Acne-Rosacea-Scarring

Laserska lipoliza

Laserska lipoliza je inovativan tretman koji se koristi za ciljano uklanjanje masnih naslaga na telu, uključujući i područje vrata. Koža je osetljiva na DHT hormon koji ima receptore u koži, a individualna genetika određuje koliko tih receptora osoba ima. Ovi hormonski receptori mogu uzrokovati probleme čak i u odraslom dobu. Laserska lipoliza je tretman koji se primenjuje na specifičnim područjima gde se želi ukloniti višak masnoće. Koristeći lasersku energiju, ovaj tretman topi masne ćelije i podstiče zatezanje kože. Rezultat je oblikovanje tela i smanjenje obima na tretiranim područjima, poput trbuha, butina ili ruku.

Melazma, poremećaj kožnog pigmenta

Melazma je stanje kože koje karakteriše poremećaj pigmentacije na čelu, obrazima, nosu, iznad usana i na bradi. Ovo stanje ima genetsku osnovu i često je uzrokovano hormonskim promenama, kao što su trudnoća ili uzimanje kontraceptivnih pilula, ali može se javiti i kod muškaraca. Melazma kod žena se obično povlači tokom menopauze. Izlaganje suncu i jakom svetlu može pogoršati ovaj problem.

Za tretman melazme, koristi se moćna laserska tehnologija i kombinacija tretmana, uz pravilnu dermokozmetičku negu i izbegavanje sunca ili upotrebu fotozaštitnih preparata. Laserski tretmani koriste odabrane talasne dužine kako bi ciljano delovali na problematična područja kože i smanjili nepravilnosti pigmentacije. Ovi tretmani su veoma efikasni u kontroli melazme i poboljšanju izgleda kože.

Fleke i pege

Fleke, pege od sunca i staračke fleke su oštećenja kože koja se javljaju kao posledica prekomernog izlaganja suncu tokom godina. S godinama, koža postaje sve više prekrivena raznim pigmentacijama koje se često nazivaju mladežima. Međutim, važno je napraviti razliku između mladeža i ostalih bezopasnih fleka, pega i poremećaja pigmentacije kao što su staračke fleke ili keratoze.

Za tretiranje ovih pigmentnih nepravilnosti, koristi se poseban izbor talasnih dužina i energije lasera. Laserski tretmani ciljano deluju na ove fleke, pege i staračke fleke, čineći ih manje vidljivim ili potpuno ih uklanjajući. Laserska tehnologija omogućava precizno usmeravanje snopa svetlosti na oštećeno područje kože, što rezultira obnavljanjem kože i smanjenjem nepravilnosti pigmentacije.

Rozacea

Rozacea je hronično stanje upaljene kože koje karakterišu crvenilo, pojava bubuljica i pustula, upaljeni krvni sudovi i otok lica. Ponekad ove promene na koži mogu ličiti na akne, ekcem ili alergijske reakcije. Rozacea se obično pogoršava izlaganjem suncu, toploti i ekstremnoj hladnoći. Da bi se rozacea držala pod kontrolom, važno je pravilno se hraniti i izbegavati situacije koje mogu izazvati pogoršanje simptoma.

Terapije laserom su efikasan način za tretiranje rozacee i smanjenje njenih simptoma. Laserska tehnologija omogućava ciljano delovanje na zapaljene delove kože, smanjujući crvenilo i upalu. Laserski tretmani takođe mogu imati pozitivan efekat na smanjenje proširenih krvnih sudova i otoka lica koji su karakteristični za rozaceu.

Laseri protiv bora i finih linija

Bore su jedan od glavnih znakova starenja kože. Tretmani 4D Fotona laserom mogu ukloniti linije i smanjiti dubinu bora. Zahvaljujući ovim tretmanima, neke osobe možda neće ni morati da koriste filere, a čak i za najdublje bore, količina filera će biti manja nakon laserskih tretmana. Tretmani se primenjuju na licu, vratu i dekolteu. Korišćenje dve vrste lasera i četiri modaliteta pruža sigurne rezultate, uz moguće kratkotrajno crvenilo.

Laseri za kosu i nokte

Kada je reč o ćelavljenju i gubitku kose, tretmani laserom mogu poboljšati cirkulaciju i podstaći regeneraciju ćelija. Ovo može dovesti do obnavljanja ishrane folikula dlake i rešenja za probleme sa ćelavljenjem kroz seriju tretmana.

U slučaju noktiju, laser se može koristiti za tretiranje gljivičnih infekcija nokta i starenja nokta. Visoka temperatura koja se postiže ispod nokatne ploče može ubiti anaerobne gljivice u dubini, pružajući rešenje za ove probleme.

Mogući nusefekti tretmana laserom su:

  • Crvenilo
  • Otečenost
  • Svrab kože
  • Blaga utrnulost

Laserski tretmani se ne preporučuju trudnicama i dojiljama, osobama koje su pod terapijom za akne, i osobe koje boluju od epilepsije i vitiliga.

Ako vas muči bilo koji problem od ovih koje smo nabrojali, dođite u našu kliniku i uverite se da se naš stručni tim sa puno pažnje posvećuje svakoj mušteriji, uz najbolje i najinovativnije metode koje prate svetske medicinske i estetske novine.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!