anticelulit-tretmani-butine

antiCelulit TRETMANI- najefikasnijA rešenja za uklanjanje celulita

Celulit je jedan od najčešćih problema sa kojim se suočavaju prvenstveno žene, jer se kod njih znatno češće javlja nego kod muškaraca. U Medibella klinici nudimo vam nekoliko metoda koje vam mogu pomoći da se rešite celulita i osećate lepše u svojoj koži.

Šta je celulit i zašto se javlja?

Celulit je stanje kože koje se javlja u vidu neravnina na koži zbog čega se često naziva pomorandžinom korom. U najvećoj meri se javlja u predelu butina i zadnjice, ali se može javiti i na rukama i stomaku. Celulit nije uslovljen samo viškom masnoća u organizmu, već i genetikom, godinama, hormonskim statusom, lošom ishranom, nedovoljnim unosom vode i fizičkom neaktivnošću. Žene su podložnije celulitu od muškaraca uglavnom zbog drugačijeg rasporeda masnih ćelija i vezivnog tkiva, što omogućava masnoćama da lakše prodru do površine.

Kompleksnost celulita se ogleda i u tome što postoje različite vrste celulita što su vodeni, masni, fibrosklerotični i edematozni celulit, a postoje i različiti stepeni celulita od kojih takodje zavisi koliko će i kakvih terapija biti potrebno da se on smanji i ukloni. Nulti stepen je sam začetak kada celulit još uvek nije vidljiv na spoljašnjosti, ali je moguće da postoje promene ispod kože. U prvom stepenu se obično prilikom pritiska kože primećuju jamice. Tokom drugog stepena su jamice već vrlo primetljive, posebno dok se stoji. Treći stepen je najkomplikovanija, i celulit je prisutan u velikoj meri i vidljiv i tokom sedenja i ležanja. Iz svih ovih razloga stručni tim Medibella klinike veoma ozbiljno pristupa problemu celulita, pa se pre započinjanja bilo kog tretmana prvo obavi razgovor sa mušterijom kako bi se ustanovila vrsta i stepen zahvaćenosti celulitom.

anticelulit-tretmani-noge-zadnja-loza

Morpheus 8 najnoviji i najefikasniji anticelulitni tretman radiotalasima kroz 24 iglice

Morpheus (Body) je izuzetno efikasan tretman koji se može koristiti za rešavanje problema celulita trećeg stepena, koji je do sada bio moguće tretirati samo injekcionom lipolizom. Ovaj tretman omogućuje penetraciju iglica do dubine od 8 mm, do masnog tkiva, i koristi se za remodeliranje masnog tkiva i borbu protiv celulita. Morpheus koristi dve tehnologije, mikroiglice i radiotalase, kako bi se podstaklo stvaranje kolagena i elastina na svim nivoima, a masne naslage otklanjale zagrevanjem. Zbog toga je veoma delotvoran za najteži stepen celulita, kao i za fibrosklerotični tip celulita koje je inače teško tretirati. Morpheus 8 je odlično rešenje i za osobe posle 40. godine, koje ranije nisu imale celulit. Osim toga, odlično deluje i na promene koje liče na celulit ali je u pitanju opuštena kožu i sitna naboranost usled gubitka kolagena i elastina. Procedura može biti minimalno neprijatna, a trajanje tretmana je između 30 i 60 minuta. Obično se preporučuje odrađivanje serije od tri do šest tretmana, sa razmakom od četiri do šest nedelja između tretmana, ali broj tretmana svakako zavisi od početnog stanja celulita, vrste, stepena i ciljeva koje bi trebalo postići.

Body fx

Ovo je inovativan aparat koji koristi radiofrekvenciju za ciljano topljenje masnih naslaga u ćelijama. Ključna komponenta ovog tretmana je kontrola temperature, koja je od velike važnosti za postizanje optimalnih rezultata. Uvek se prati temperatura kako bi se održala najdelotvornija vrednost tokom tretmana. Pored topljenja masnih naslaga, Body fx takođe ima benefite u zaglađivanju kože sa celulitom. Ovaj aparat deluje na podsticanje stvaranja kolagena, što dovodi do poboljšanja teksture i tonusa kože. Kroz stimulaciju kolagena, koža postaje zategnutija i glađa, smanjujući vidljivost celulita.

tretman-protiv-celulita

Elektromagnetna skulptura (EMS) HIFEM tehnologijom

EMS je inovativna tehnologija koja koristi elektromagnetno oblikovanje za rešavanje problema celulita. Ova tehnologija koristi magnete kako bi ostvarila kontrakcije mišića, promenila metabolizam ćelija i podstakla sagorevanje masti, što sve zajedno vodi ka smanjenju celulita. Ova metoda je posebno korisna kod edematoznih celulita, gde dolazi do zadržavanja tečnosti u tkivima usled loše cirkulacije. EM Skulptura HIFEM pomaže u smanjenju edema, poboljšava cirkulaciju i oslobađa zadržanu tečnost, što rezultira smanjenjem vidljivosti celulita. Ovaj tretman ima izvanredne rezultate u oblikovanju nogu. Kombinacija kontrakcija mišića i delovanja magneta na tkivo doprinosi stvaranju vitkijeg izgleda nogu. Rezultati su impresivni, sa visokim procentom smanjenja obima i masnoća nakon samo četiri tretmana. EM Skulptura HIFEM je idealna opcija za one koji se pripremaju za letovanje. Preporučuje se da započnete tretmane dve do tri nedelje pre odlaska na more kako biste postigli željene rezultate i bili spremni za plažu.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!