skinbooster-tretman-profhilo-2

Skinbooster tretman – PROFHILO

Skinbooster tretman je jedan od najinovativnijih i najnaprednijih tretmana za kožu dostupnih danas. Obavlja se pomoću Profhilo preparata koji je u injektabilnoj formi na bazi hijaluronske kiseline pružajući koži prekopotrebnu hidrataciju i punoću, čime se postiže svež, blistav i podmlađen izgled. Skinbooster tretman se može koristiti za poboljšanje opuštenosti, tonusa i teksture kože na područjima kao što su lice, vrat, kolena, dekolte, stomak, nadlaktice i šake.

Profhilo nije bez razloga jedan od najtraženijih preparata u antiageing medicine, budući da daje sjajne rezultate. Ovaj preparat sadrži hijaluronsku kiselinu u najvećoj koncentraciji (64 mg/2ml) dostupnoj na tržištu.

Šta je Skinbooster – Profhilo tretman?

Profhilo je tretman koji se koristi za revitalizaciju kože lica, vrata, šaka i drugih delova tela. Ova tehnika se razlikuje od uobičajenih dermalnih filera, jer ne stvara dodatni volumen kože. Umesto toga, Profhilo deluje duboko u tkivu i podstiče fibroblaste, ćelije koje proizvode kolagen i elastin, da samostalno proizvode veće količine ovih proteina. Skinbooster tretman ne samo da podstiče proizvodnju kolagena i elastina, već takođe cilja i regeneraciju masnih ćelija (adipocita). Ove masne ćelije su ključne za održavanje mladolikog izgleda kože, jer pružaju potporu, čvrstinu i jedrinu. Sa starenjem, masne ćelije se smanjuju, što može rezultirati opuštenom kožom i gubitkom volumena.

Jednom kada se Profhilo ubrizga u kožu, hijaluronska kiselina u njemu se polako razlaže, ostavljajući iza sebe stabilne molekule koji deluju kao stimulans za proizvodnju kolagena. Ova stimulacija dovodi do obnavljanja i popunjavanja kože, poboljšavajući njen tonus i elastičnost. Tretman je posebno efikasan u tretiranju finih linija, bora, opuštene kože i gubitka volumena.

skinbooster-tretman-profhilo
skinbooster-tretman-profhilo-3

Kako izgleda procedura Skinbooster tretmana?

Skinbooster Profhilo tretman vrši se aplikovanjem preparata na tačno određena područja na koži. Ovaj tretman deluje na tri vrste ćelija koje su najvažnije za kožu, to su fibroblasti, koji proizvode proteine kolagen i elastin, adipocite koji oblikuju lice, i keratinocite koji su zaduženi za površinski sloj kože, da deluje zategnuto i blistavo. Pre aktivnog dela tretmana, koža se priprema i ako je potrebno nanosi se anestetik u vidu kreme. Nakon toga, visoko-koncentrovana hijaluronska kiselina se ubrizgava na dubini od 4mm, sa vrlo tankom iglom, što čini ovaj tretman minimalno invazivnim.

Ubrizgavanje se sprovodi pažljivo i precizno, fokusirajući se na pet ključnih tačaka lica.

  • Prva tačka – jagodice, za efekat zatezanja, podmlađivanja, pružanja punoće licu i postizanja prirodnog volumena
  • Druga tačka – u ravni jagodica, blizu uha, za efekat podizanja i zatezanja kože
  • Treća tačka – koren nazolabijalnih bora, poznatih kao “smejalice”, za izglađivanje ovih bora što će licu pružiti svežiji izgled
  • Četvrta tačka – ugao donje vilice, za efekat zatezanja i davanje definicije donjoj vilici, što će doprineti smanjenju opuštene kože i poboljšanju kontura lica
  • Peta tačka – brada, za efekat zatezanja i smanjenju opuštenosti kože u toj zoni lica

Tretiranje ovih pet ključnih tačaka omogućava ciljano delovanje na područja koja zahtevaju zatezanje, hidrataciju i poboljšanje tonusa kože. Po završetku tretmana, koža se neguje i štiti posebnim, kvalitetnim preparatima koje smo sa puno pažnje birali za Skinfluencer kliniku. Priprema traje oko 45 minuta, a isto toliko traje i aktivni deo tretmana tokom kojeg se vrši injektiranje hijaluronske kiseline.

Šta očekivati nakon Skinbooster tretmana?

Nakon Skinbooster tretmana koža će biti vidljivo sjajnija, glađa i zategnutija, poboljšanog tonusa i teksture. Puni efekti će se tek ostvariti nakon određenog perioda dok hijaluronska kiselina prodre do svih delova gde je potrebna hidratacija i stimulacija kolagena. Tretman ne zahteva nikakav oporavak i posebnu negu, a moguće je očekivati pojavu blagog crvenila i osetljivosti koji se brzo povlače. Naredna 24h nakon tretmana ne preporučuje se korišćenje agresivne kozmetike i šminke, kao ni preterano izlaganje sunčevim zracima, fizičkoj aktivnosti, sauni i bazenu. Preporučuje se da se odrade dva tretmana u intervalu od 28 dana, a nakon toga održavanje rezultata na svakih šest meseci.

skinbooster-tretman-profhilo-4

Prednosti Skinbooster Profhilo tretmana

  • Intenzivna hidratacija kože
  • Poboljšanje tonusa i teksture kože
  • Povećanje čvrstoće i elastičnosti kože
  • Smanjenje finih linija i bora
  • Postizanje mladolikog izgleda kože

Kome se ne preporučuje Skinbooster tretman?

Postoji nekoliko kontraindikacija u izvođenju Skinbooster tretmana. Tretman se ne preporučuje osobama alergičnim na hijaluronsku kiselinu, osobama sa aktivnim infekcijama, aknama i sličnim dermatološkim stanjima. Skinbooster tretman ne preporučuje se ni trudnicama ni dojiljama, kao ni osobama koje uzimaju određene lekove koji mogu uticati na zgrušavanje krvi.

Najčešće postavljana pitanja o tretmanu Skinbooster – Profhilo

Šta je Skinbooster?

Skinbooster je tretman preparatom Profhilo, koji sadrži visoko koncentrovanu hijaluronsku kiselinu i koristi se za hidrataciju kože, poboljšanje tonusa i teksture, i podmlađivanje. To je inovativni skinbooster koji stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u koži.

Kako Skinbooster tretman deluje na kožu?

Profhilo se ubrizgava u određene tačke kože, gde stimuliše fibroblaste da proizvode kolagen i elastin. Ova reakcija podstiče obnavljanje kože, hidrataciju i povećanje čvrstoće, dajući prirodan i blistav izgled.

Koliko Skinbooster tretmana je potrebno?

Preporučuje se da se sprovedu dva tretmana razdvojena intervalom od 4 nedelje (28 dana). Nakon toga, održavanje se može obavljati svakih 6 meseci, kako bi se održali postignuti rezultati.

Ko su kandidati za Skinbooster Profhilo tretman?

Kandidati su sve mlađe i starije osobe koje žele da poboljšaju hidrataciju, teksturu i tonus kože, ili podmlade svoju kožu.

Koliko dugo traju rezultati Skinbooster tretmana?

Rezultati Profhilo tretmana obično traju od 6 do 12 meseci. Međutim, individualni rezultati mogu varirati u zavisnosti od tipa kože, starosti i drugih faktora.

Da li je Skinbooster bezbedan tretman?

Da. Hijaluronska kiselina koja se koristi u Profhilo proizvodu je visoko kvalitetna i biokompatibilna sa kožom. Kao i kod svakog medicinskog tretmana, moguće su blage reakcije poput crvenila ili otoka na mestu ubrizgavanja, ali one obično nestaju brzo.

Da li je Skinbooster tretman bolan?

Profhilo tretman obično nije veoma bolan. Pre tretmana se može primeniti anestetik u vidu kreme kako bi se smanjila nelagodnost tokom injekcija. Mnogi pacijenti opisuju osećaj blagog pritiska ili uboda tokom tretmana, ali nelagodnost je kratkotrajna.

Da li se Skinbooster tretman može kombinovati sa drugim tretmanima?

Skinbooster tretman se može kombinovati i sa drugim tretmanima poput laserskih tretmana, hemijskog pilinga, filera i slično, radi postizanja jačih efekata. Ipak, pre bilo kakve odluke, sa vama će razgovor obaviti stručni tim Skinfluencer klinike koji će prema tipu vaše kože, stanju, i vaših želja preporučiti ono što je najbolje.

Koja je razlika između Skinbooster tretmana i hijaluronskih filera?

Hijaluronski fileri se koriste za vidljive promene i popunjavanje, ostaju na mestu gde se ubrizgaju i potrebno je više tretmana za održavanje rezultata. Skinbooster tretman fokusiran je na hidrataciju i čvrstinu kože i primenjuje se jednom u 6 meseci do godinu dana.

Koje su prednosti Profhilo tretmana u odnosu na druge tretmane?

Profhilo pruža višestruke benefite za kožu, uključujući hidrataciju, povećanje čvrstoće i podmlađivanje. Osim toga, Profhilo ne dodaje dodatni volumen koži, već podstiče prirodne procese kože i stimuliše najvažnije ćelije.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!