PRP-tretman

PRP tretmani – podmlađivanje krvnom plazmom

PRP tretman, poznat i kao tretman plazmom obogaćenom trombocitima ili vampirski tretman, je revolucionarna neinvazivna metoda anti-age medicine. Tretman podrazumeva korišćenje sopstvene krvne plazme, sa ciljem da obnovi kožu lica stimulišući procese regeneracije i podstičući lučenje najvažnijih proteina kože, kolagena i elastina. Zbog te regenerativne osobine, ova metoda je veoma dobra i u rešavanju ožiljaka koji su često posledica izlečenih akni.

U Medibella klinici sačekaće Vas naš tim lekara i detaljno Vam objasniti sve o ovoj proceduri, pregledati Vašu kožu i pomoći da donesete odluku da li je ovaj tretman za Vas.

Šta je PRP tretman?

PRP tretman se smatra terapijom podmlađivanja jer podstiče organizam na samozaceljivanje. Ovaj tretman se osim na licu, primenjuje i kao tretman protiv opadanja kose, kao i za lečenje povreda mišića, tetiva i zglobova, odnosno sportskih povreda. Tretman plazmom obogaćenom trombocitima se tako zove jer su ključni deo upravo trombociti. U PRP tretmanu (plazma obogaćena trombocitima), trombociti se koriste zbog svojih bogatih sadržaja faktora rasta i proteina koji podstiču regeneraciju i obnovu tkiva. Faktori rasta i proteini prisutni u trombocitima stimulišu ćelije kože da se množe, regenerišu i obnove. Ovaj proces može da poboljša teksturu kože, podstakne proizvodnju kolagena, smanji fine linije i bore, poboljša tonus kože i doprinese blistavijem izgledu.

Kandidati:

  • Osobe koje žele da osveže svoju kožu
  • Osobe koje žele da podmlade svoju kožu
  • Osobe koje žele da neguju svoju kožu
  • Osobe koje žele da smanje vidljivost ožiljaka na licu
PRP-tretman-krvom-plazmom

Procedura PRP tretmana 

Procedura izgleda tako što se mušteriji najpre izvadi krv iz vene, koja se stavlja u specijalne epruvete zajedno sa aktivatorom trombocita, i zatim se centrifugira.

Time se izdvaja plazma ili serum, bogat trombocitima. Tako dobijen serum se ubrizgava po celom licu pomoću vrlo tanke igle koja je skoro pa neosetna.

U slučaju da tretman izaziva neprijatnost i nelagodu,koristi se anestetik krema koja se nanese na lice čime se ubodi ublažavaju. Ceo tretman traje od jednog do dva sata.

Najčešća pitanja na temu PRP tretmana

Kako izgleda lice nakon tretmana?

Lice nakon tretmana može da deluje blago crveno, ali se to crvenilo vrlo brzo povlači. Pored toga mogu da se pojave veoma blage i sitne modrice i otoci. Nije preporučljivo da se prvih 24h nakon tretmana koristi šminka, kao ni agresivna kozmetika koja može dodatno pojačati crvenilo i iziritirati kožu.

Koliko je tretmana potrebno za najbolje rezultate?

Preporučuje se da se nakon prvog PRP tretman obavi od 3 do 5 puta godišnje, a razmaci mogu da budu na 5 do 6 nedelja. Nakon tri izvršena tretmana se obično primećuju vrlo zadovoljavajući rezultati regeneracije kože. Posebno je preporučljivo ponavljanje tretmana kada je njegova glavna primena smanjenje vidljivosti ožiljaka. Svakim ponovnim tretmanom koža će delovati sve bolje i glađe.

Kada se primećuju rezultati PRP tretmana?

Rezultati ovog tretmana primećuju se već nakon prve obavljene sesije. Koža će delovati sjajnije i zategnutije, a svakim novim tretmanom rezultati će biti sve bolji i vidljiviji.

Da li je PRP tretman bezbedan i postoje li rizici?

Ovaj tretman je vrlo bezbedan i jedini moguć rizik, ali veoma redak, su infekcije na koži zbog uboda. Jedino što se uobičajeno javlja nakon PRP tretmana su vrlo blago crvenilo, modrice i otoci. 

Da li se PRP tretman kombinuje sa drugim tretmanima?

Da, PRP tretmani se često kombinuju sa drugim tretmanima kako bi se pojačali rezultati i pružila sveobuhvatna nega koži.

Za koga se ne preporučuje PRP tretman?

Ovaj tretman se ne preporučuje za pacijente sa malignim i sistemskim bolestima, kao ni za one koji imaju akutne infekcije ili poremećaje sa koagulacijom krvi. PRP nije preporučljiv ni za trudnice i dojilje.

PRP-tretman-plazmom

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!