usne povecanje i podmlađivanje

Biorevitalizacija lica peptidima

Biorevitalizacija lica je tretman koji ubrizgavanjem hijaluronske kiseline pomaže u održavanju mladolikog izgleda kože i smanjenju vidljivosti finih linija i bora. Ovaj tretman se obično koristi za lice, ali se takođe može primeniti na regijama vrata, dekoltea i ruku.

Kako funkcioniše biorevitalizacija lica?

Peptidi su kratki lanci aminokiselina, proteina kolagena i elastina, koji kožu čine zategnutom i izdržljivom. Hijaluronska kiselina, koja ima sposobnost da veže vodu i zadrži je u koži, zbog čega je upravo ona najodgovornija za hidrataciju i elastičnost kože, vremenom se stvara sve manje u organizmu, kao i peptidi, a samim tim i elastin i kolagen, zbog čega dolazi do dehidriranosti kože, pojave bora i hiperpigmentacija.

Korišćenje ovih supstanci kroz biorevitalizaciju lica može pomoći u stopiranju pomenutih procesa i doprineti poboljšanju izgleda kože. Biorevitalizacija lica se obično sastoji od serije injekcija hijaluronske kiseline i peptida. Ove injekcije se ubrizgavaju u srednji sloj kože, gde su kolagen i elastin najkoncetrisaniji, kako bi se maksimalno poboljšala hidratacija i podstakla proizvodnja ovih proteina. Budući da se biorevitalizacija lica peptidima često poredi sa mezoterapijom, razlika između ova dva tretmana je u tome što se za biorevitalizaciju lica koriste mnogo veće količine hijaluronske kiseline i najveći akcenat je na njoj, dok mezoterapija koristi koktele od po nekoliko supstanci.

analiza-koze
usne-povecanje

Kako se izvodi biorevitalizacija lica?

Pre tretmana, koža se čisti i dezinfikuje, a može se primeniti i lokalna anestezija, odnosno anestetik krema kako bi se smanjila nelagodnost tokom tretmana. Zatim, hranljive supstance se ubrizgavaju u kožu pomoću tankih iglica. Nakon tretmana, koža može biti crvena ili blago otečena, ali ove nuspojave obično nestaju u roku od nekoliko sati do jednog dana, a u Medibella klinici koža se nakon samog tretmana obavezno neguje umirujućim maskama i kremama.

Koje su prednosti biorevitalizacije lica?

Biorevitalizacija lica može imati mnoge prednosti za kožu, uključujući:

  • Poboljšanu hidrataciju kože
  • Povećanu elastičnost kože
  • Smanjenje vidljivosti finih linija i bora
  • Poboljšanje teksture kože
  • Poboljšanje tonusa kože
  • Smanjenje vidljivosti tamnih krugova ispod očiju

Kome se preporučuje biorevitalizacija lica?

Biorevitalizacija lica se obično preporučuje i muškarcima i ženama koji žele poboljšati izgled kože, ten i smanjiti vidljivost finih linija i bora. Ovaj tretman je posebno koristan za osobe koje imaju suvu ili dehidriranu kožu, kao i za osobe koje žive u urbanijim sredinama gde je koža izloženija štetnim uticajima, poput zagađenja i UV zraka. Osim toga, osobe koje imaju ožiljke, čija je koža sklona aknama i koje su pušači mogu popraviti nepravilnosti na koži biorevitalizacijom lica.

Ipak, biorevitalizacija lica nije preporučljiva za sve. Osobe sa aktivnim kožnim infekcijama, kao što su herpes ili akne, ne bi trebale da se podvrgavaju ovom tretmanu. Takođe, trudnice i dojilje bi trebale izbegavati biorevitalizaciju lica.

Koliko dugo traju efekti biorevitalizacije lica?

Prvi rezultati biorevitalizacije vidljivi su već nakon prvog tretmana jer se odmah može primetiti da koža izgleda hidriranije, osveženo i sjajnije nego pre. Trajanje efekata biorevitalizacije lica može varirati od osobe do osobe. U proseku, efekti tretmana traju oko 6-12 meseci. Svakako taj period može biti duži ili kraći u zavisnosti od faktora kao što su tip kože, godine i opšte zdravstveno stanje. Kako bi efekti trajali što duže, preporučuje se da se biorevitalizacija ponovi tri do četiri puta. 

Postoji li neka neugodnost tokom tretmana?

Biorevitalizacija lica obično nije bolna, ali može biti neugodna. Budući da terapija podrazumeva ubrizgavanje sadržaja sa tankim iglicama, to može izazvati blagu neprijatnost ili bol, ali se primenjuje anestetik krema kako ne bi bilo bola i neugodnosti.

Kako se pripremiti za biorevitalizaciju lica?

U Medibella klinici, pre biorevitalizacije lica kao i pre ostalih tretmana, obavlja se razgovor sa mušterijom tokom kog se utvrde sve potencijalne kontraindikacije za izvođenje ovog tretmana. Kontraindikacije obuhvataju postojanje bilo kakvih zdravstvenih problema, alergija na lekove, potencijalne terapije koje mušterija uzima i slično. Neki uopšteni saveti za pripremu pre ove terapija podrazumevaju izbegavanje korišćenja kozmetike i šminke par sati pre tretmana, izbegavanje odlazaka u saunu i solarijum nedelju dana pre tretmana, izbegavanje fizičke aktivnosti jedan dan pre, a takođe ne bi trebalo piti lekove na bazi aspirina, zeleni i druge čajeve, kao ni alkohol dan pre tretmana.

Biorevitalizacija lica je sjajan izbor za muškarce i žene koje žele da hidriraju, zategnu i povrate sjaj koži koja je to izgubila tokom godina ili kao posledica nekih drugih faktora kao što su pušenje i preterano izlaganje UV zracima. Sam tretman podrazumeva ubrizgavanje hijaluronske kiseline i peptida čime se koža momentalno hidrira i popunjava. Tretman može biti minimalno bolan ili neugodan zbog ubrizgavanja sadržaja pomoću tankih igli, ali se to reguliše anestetik kremom. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, a radi najboljih rezultata preporučuje se da se odrade od tri do četiri tretmana biorevitalizacije lica.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!