zatezanje-podbratka-i-obraza

Morpheus 8 Body: Revolucionaran način na koji pristupamo zatezanju kože i konturisanju tela

Tokom godina očekivano je da koža prolazi kroz određene promene, jer se smanjuju koncentracije kolagena i elastina, proteina koji čine kožu izdržljivom, zategnutom i elastičnom. Kao rezultat gubitka ovih proteina, ali i nakupljanja masnih naslaga u određenim delovima tela, dolazi do opuštenosti i boranja kože. Budući da je sve veći broj osoba u potrazi za nehirurškim metodama za vraćanje tonusa i jedrine koži, Medibella sa ponosom predstavlja jednu od najinovativnijih tehnologija – Morpheus 8 Body tretman.

Morpheus 8 Body je uređaj koji kombinacijom dve metode pristupa problematičnim zonama kože. Prva metoda je takozvani microneedling, odnosno stvaranje sitnih uboda mikroiglicama, a druga radiofrekvencija, kako bi se postigao dubinski lifting kože i konturisanje tela. Ovaj tretman je najefikasniji na regijama koje su najosetljivije na opuštanje kože, kao što su stomak, butine, ruke, i zadnjica.

Šta je Morpheus 8 Body Tretman?

Morpheus 8 Body tretman funkcioniše tako što kombinuje dve vrste tehnologije u jednom tretmanu. Prva tehnologija podrazumeva pravljenje sitnih uboda na koži pomoću mikroiglica, čime se prodire u delove kože u kojima se stvaraju kolagen i elastin, i na taj način se pospešuje njihova proizvodnja. Ovi proteini će pomoći u obnavljanju izgleda kože, njenoj popunjenosti i zategnutosti. Druga tehnologija se sastoji od radiofrekvencija, odnosno radiotalasa, kojima se stimuliše kolagen i elastin i u najdubljim slojevima kože, a ujedno se vrši i preoblikovanje masnih naslaga što će za rezultat imati poboljšane konture tela.

Tehnologija Morpheus 8 Body može se koristiti za zatezanje opuštene kože lica, vrata i tela, smanjenje masti u predelu podbratka, tretiranja bora na licu, vratu i dekolteu, kao i smanjenje ožiljaka nastalih kao posledica akni i strija. 

morpheus8-body-tretmani-3

Ko su dobri kandidati za Morpheus 8 Body tretman?

Morpheus 8 Body tretman je idealan za osobe koje imaju opuštenu kožu, višak masnih naslaga i nisu zadovoljni svojom figurom, ali ne žele da se podvrgnu invazivnoj hirurgiji, kao i one koji žele da se reše ili smanje ožiljke nastale od akni i strija. Kandidati mogu biti i oni koji žele da pravovremeno spreče opuštanje kože, pa sa prvim znacima dolaze na tretman. Pored toga, pogodan je i za one koji su isprobali druge tretmane, ali nisu postigli željene rezultate. Ovaj tretman se smatra najefikasnijim za osobe između 30 i 60 godina.

Prednosti Morpheus 8 Body Tretmana

  • Duboko podiže i zateže kožu
  • Poboljšava konture tela
  • Smanjuje celulit
  • Neinvazivan tretman
  • Brz oporavak
  • Dugoročni rezultati

Da li je tretman bolan?

Tretman pomoću Morpheus 8 tehnologije podrazumeva stvaranje mikro-uboda koji nisu bolni, ali mogu izazvati blagu neprijatnost u vidu peckanja. U drugom delu tretmana, prilikom korišćenja radiofrekvencija prodire se u dublje slojeve kože, kako bi se kolagen i elastin stimulisali i u najdubljim delovima. Budući da radiotalasi zagrevaju kožu, ovaj korak takođe može izazvati blagu neprijatnost, ali je potpuno bezbolan. Trajanje tretmana je od 60 do 90 minuta, u zavisnosti od regije koja se tretira.

Šta očekivati nakon tretmana?

Nakon tretmana može se javiti blaga otečenost i crvenilo kože, što obično prolazi u roku od nekoliko dana. Kada se tretira lice, preporučuje se izbegavanje nanošenja šminke jedan do dva dana nakon tretmana. Pacijenti se odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, ali se preporučuje mirovanje tokom prvih nekoliko dana oporavka.

Morpheus 8 Body tretman je neinvazivan tretman sa vrlo malim rizikom od komplikacija. Međutim, kao i kod bilo kog medicinskog tretmana, postoji mala šansa za infekcije, ožiljke ili promene u pigmentaciji.

morpheus8-body-tretman-4a

Koliko je tretmana potrebno?

Već nakon prvog tretmana sa Morpheus 8 aparatom se uočavaju i prvi efekti. Broj potrebnih tretmana zavisi od stanja regije tela koja se tretira i pacijentovih želja, ali se za najbolje rezultate preporučuje tri do četiri tretmana, u razmaku od četiri do šest nedelja. Budući da su nam potrebe i želje pacijenata na prvom mestu, u Medibella klinici se pre tretmana sa pacijentom obavljaju detaljne konsultacije.

Koliko traju rezultati?

Rezultati Morpheus 8 Body tretmana su dugotrajni, ali pošto je normalno da koža nastavlja da stari i da će ponovo doći do smanjene proizvodnje elastina i kolagena, preporučuje se ponavljanje tretmana jednom godišnje kako bi se održali optimalni rezultati. Pored toga, kako bi rezultati bili još trajniji, preporučuje se pravilna nega kože, uz korišćenje zaštitnog faktora protiv UV zraka, zdrava i uravnotežena ishrana i redovna fizička aktivnost.

morpheus8-body-tretmani-6

Koje su alternativne opcije za Morpheus 8 Body tretman?

Postoje različite alternativne opcije za Morpheus 8 Body Tretman, uključujući invazivne hirurške zahvate poput fejsliftinga, abdominoplastike, liposukcije i body lifta. Međutim, ove procedure obično zahtevaju duži oporavak i imaju veći rizik od komplikacija.

Morpheus 8 Body tretman je inovativan tretman u kome se koristi kombinacija mikroiglica i radiofrekvencija kako bi se postigao dubinski lifting kože podsticanjem proizvodnje kolagena i elastina, kao i preoblikovanje i poboljšanje kontura tela. Glavne prednosti ovog tretmana su to što je neinvazivan sa dugoročnim rezultatima, i odlična alternativa za one koji ne žele da se podvrgnu invazivnoj hirurgiji. 

Često postavljana pitanja

Da li je Morpheus 8 Body tretman bolan?

Tretman može biti malo neprijatan, ali nije bolan.

Koliko dugo traje oporavak?

Pacijenti se odmah mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima, ali se preporučuje mirovanje tokom prvih nekoliko dana nakon tretmana.

Koliko tretmana je potrebno da se postignu željeni rezultati?

Broj tretmana varira od pacijenta do pacijenta, ali najbolji rezultati se obično postižu nakon 3-4 tretmana u razmaku od 4-6 nedelja.

Da li su rezultati dugotrajni?

Da, rezultati su dugotrajni ali se preporučuje ponavljanje tretmana jednom godišnje kako bi se održali optimalni rezultati.

Da li postoji rizik od komplikacija?

Morpheus 8 Body tretman je neinvazivan tretman sa vrlo malim rizikom od komplikacija. Međutim, postoji mala šansa za infekciju, ožiljke ili promene u pigmentaciji, kao i kod bilo kog drugog medicinskog tretmana.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!