hijaluronski-fileri

Hijaluronski fileri: Postizanje mladolike kože bez hirurških zahvata

Oko tridesete godine počinju da se javljaju prvi znaci starenja, obično se pojavljuju prve bore i sitne linije, a koža se generalno polako opušta. Dermalni fileri gde apsolutno prednjače hijaluronski fileri mogu nadomestiti volumen koji se izgubio kako bi se ispravile bore, vratio volumen usnama, i tako generalno povratio mladolik izgled lica.

Hijaluronska kiselina je postala najpopularnija injektabilna supstanca i u potpunosti zamenila nekada najslavniji silikon, zahvaljujući svojoj efikasnosti i bezbednosti u ostalu na druge injektabilne supstance. Popularnost hijaluronske kiseline se pripisuje i tome što se ona prirodno nalazi u koži zbog čega je organizam prepoznaje i prihvata, a pored toga ima sposobnost zadržavanja vlage, što kožu čini mekšom, hidriranijom i mlađom.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su gelovi koji se koriste za popunjavanje bora, oblikovanje kontura lica i povećanje volumena usana. Sastoje se od hijaluronske kiseline, koja se već nalazi u našoj koži i vezivnom tkivu. Hijaluronska kiselina privlači vodu i daje koži hidriran izgled, čime se ispravljaju bore, fine linije, podočnjaci, popunjavaju usne i jagodice.

Ubrizgavanje hijaluronskog filera obavlja doktor. Postupak počinje sa čišćenjem regije koja će se injektirati, a zatim se aplicira anestetik krema kako  bi se bilo kakav bol ili nelagodnost sveli na minimum. Zatim doktor počinje sa ubrizgavanjem hijaluronskog filera u određene tačke na licu ili usnama. Proces primene hijaluronskih filera obično traje od 15 do 30 minuta, u zavisnosti od regije koja se tretira i zahtevnosti procedure. Nakon tretmana je moguća pojava crvenila i blagog otoka, koji se nakon 24 sata povlače.

Trajanje hijaluronskih filera je ograničeno jer nakon nekog vremena hijaluronska kiselina počinje da se razgrađuje, ali samo trajanje zavisi i od koncentracije i konzistencije hijalurona. Prvo aplikovanje traje najkraće, ali svakog narednog puta dejstvo traje duže. U jagodicama hijaluronski fileri traju i do 18 meseci, dok je u usnama i drugim regijama lica trajanje do godinu dana. Što se tiče cene tretmana hijaluronskim filerima, možete pogledati cenovnik Medibella klinike, a cene se razlikuju od regije koja se tretira i količine hijaluronskog gela koja se aplikuje.

mezoterapija tretman
hijaluronski-fileri

Šta se sve zapravo može tretirati hijaluronskim filerima?

  • Ispravljanje bora i finih linija
  • Povećanje volumena usana
  • Konturisanje jagodica
  • Korekcija nosa
  • Korekcija podočnjaka
  • Podmlađivanje lica i dekoltea

Prednosti hijaluronskih filera:

Prirodan izgled – Hijaluronski fileri su dizajnirani tako da pružaju prirodan izgled. Stručnošću lekara na koju ćete naići u Medibella klinici se omogućava postizanje željenog izgleda, čime se izbegava veštački ili prenaglašen izgled.

Brzi rezultati – Jedna od prednosti hijaluronskih filera je brzo postizanje rezultata. Već nakon ubrizgavanja, možete primetiti poboljšanje u izgledu kože ili kontura regije koja je tretirana.

Nehirurški pristup – Hijaluronski fileri pružaju mogućnost postizanja mladolike kože bez potrebe za hirurškim zahvatima.

Vreme oporavka, moguće nuspojave i komplikacije

Što se tiče vremena oporavka, većina ljudi se može odmah vratiti normalnim aktivnostima nakon primene hijaluronskih filera, uz izbegavanje intenzivne fizičke aktivnosti, agresivnih kozmetičkih preparata i šminke. Nuspojave koje se mogu javiti su blage i podrazumevaju crvenilo, otok ili modrice na tretiranim područjima, koji obično prolaze u roku od nekoliko dana. 

Hijaluronski fileri su kontraindikovani kod trudnoće i dojenja, autoimunih bolesti, poremećaja koagulacije, herpesa, virusnih infekcija i akutnih infekcija kože.

Da li se hijaluron može razgraditi?

Olakšavajuća činjenica je da postoji enzim, hijaluronidaza, koji ima moć da razgradi hijaluronsku kiselinu. Prema tome, u situacijama gde osoba nije zadovoljna izgledom filera, ili je došlo do pojave takozvanih grudvica ili migriranja hijaluronskih filera, efekat hijaluronske kiseline se može poništiti pomoću hijaluronidaze.

Saveti za pripremu i postupak nakon primene

Pre tretmana aplikovanja hijaluronskih filera ne preporučuje se konzumiranje analgetika, lekova na bazi aspirina i zelenog čaja najmanje 48 sati pre intervencije. Ne preporučuje se ni konzumiranje biljnih suplemenata i čajeva, kao ni vitamina E. Osobe koje uzimaju lekove protiv zgrušavanja krvi bi trebalo da ih uzme par sati nakon intervencije. Pored toga, trebalo bi izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost.

Kako bi se produžilo trajanje efekta hijaluronskih filera, važno je redovno održavati kožu i koristiti adekvatne proizvode za negu. Uz to, održavanje zdravog načina života koji uključuje pravilnu ishranu, hidrataciju i izbegavanje štetnih navika poput pušenja i preteranog izlaganja suncu će takođe doprineti dužem trajanju filera.

Česta pitanja o hijaluronskim filerima

Da li je primena hijaluronskih filera bolna?

Većina osoba oseća samo blagu neprijatnost tokom primene hijaluronskih filera. Stručnjaci koriste lokalnu anesteziju ili primenjuju filere sa dodatkom anestetika kako bi smanjili nelagodnost.

Koliko dugo traje postupak primene hijaluronskih filera?

Postupak primene hijaluronskih filera obično traje između 15 i 30 minuta, zavisno od oblasti koja se tretira.

Kada su rezultati nakon primene hijaluronskih filera vidljivi?

Rezultati su vidljivi odmah nakon primene hijaluronskih filera. Međutim, moguće je da se pojavi blagi otok ili crvenilo, što će se smanjiti u narednim danima.

Koliko često treba ponavljati tretman hijaluronskim filerima?

Trajanje efekta hijaluronskih filera varira i prvo aplikovanje traje najkraće, ali svako naredno aplikovanje traje sve duže.

hijaluronski-fileri-pre-i-posle

Da li se hijaluronski fileri mogu koristiti sa drugim estetskim tretmanima?

Hijaluronski fileri se mogu kombinovati sa drugim estetskim tretmanima kako bi se postigli optimalni rezultati. Na primer, mogu se koristiti zajedno sa filerima neurotoksina za tretiranje bora na licu, ili uz biorevitalizaciju peptidima.

Koliko vremena je potrebno za oporavak nakon primene hijaluronskih filera?

Nakon tretmana hijaluronskim filerima moguće je odmah se vratiti svakodnevnim aktivnostima uz izbegavanje intenzivne fizičke aktivnosti, agresivne kozmetike i šminke.

Da li se može očekivati prirodan izgled nakon primene hijaluronskih filera?

Da, hijaluronski fileri pružaju prirodan izgled. Stručni doktori Medibella klinike koriste precizne tehnike i prilagođavaju filere tako da se postiže prirodna simetrija i harmonija lica.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!