kolagen-stimulator-radiesse

Kolagen stimulator radiesse

Kolagen stimulator je inovativni tretman usmeren na suzbijanje vidljivih efekata starenja kože, koji se ogledaju u gubitku strukturalnih proteina, pre svega kolagena i elastina. Tokom godina, očekivano je da pod uticajem starenja dođe do određenih promena poput pojave bora, pigmentacija, i opuštenosti kože.

Iako starenje predstavlja prirodan proces, estetska medicina je razvila efikasne metode za usporenje ovog procesa i obnovu kože. Kolagen stimulator je jedna od tih revolucionarnih procedura koja omogućava postupno i dugotrajno poboljšanje kvaliteta kože, podstičući prirodnu proizvodnju kolagena.

Kod nas u Medibella klinici možete doći na konsultacije gde će neko od stručnih doktora porazgovarati sa Vama i reći Vam sve detalje ove procedure. Nakon analize Vaše kože doktor će preporučiti najbolje rešenje. 

Šta je kolagen stimulator?

Kolagen stimulator tretman podrazumeva aplikaciju filera u središnji sloj kože, gde se inače nalaze fibroblasti, ćelije koje stimulišu proizvodnju najvažnijih proteina kože, kolagena i elastina, kao i hijaluronske kisline. Elastin čini kožu elastičnom, kolagen joj daje čvrstoću, dok hijaluronska kiselina održava hidrataciju i punoću. Cilj je da se fibroblasti stimulišu i pokrenu, pa će se tako stimulisati i ove tri veoma važne komponente.

U Medibella klinici koristimo Radiesse filere, čiji je aktivan sastojak hidroksiapatit, prirodni mineral koji se nalazi u našem telu. Primarni cilj sa Radiesse kolagen stimulator tretmanom je rešavanje uzroka znakova starenja na koži, odnosno nedostatka kolagena. Ovaj tretman osim što će trenutno ukloniti znakove starenja, uticaće i na prirodnu proizvodnju kolagena tokom vremena tako da će vremenom rezultati postajati sve bolji i koža će se sve više obnavljati.

Ko su kandidati za kolagen stimulator?

Osobe koje žele da obnove izgled svog lica, poboljšaju kvalitet kože i povrate sjaj i jedrinu su idealni kandidati za ovaj tretman. Odnosno, svaka osoba koja želi malo viši stepen nege kože može da bude kandidat.

radiasse
kolagen-stimulator-radiesse-2

Kako izgleda tretman?

Pre započinjanja tretmana koža se očisti i nanosi se anestetik krema kako bi se ublažile bilo kakve nelagodnosti. Nakon toga, počinje se sa aplikovanjem Radiesse filera na tačno određene zone. Prve promene poput smanjenja bora i poboljšanja tena biće primetne odmah nakon tretmana, ali ono što je izuzetno kod kolagen stimulatora je što će vremenom kako se kolagen dubinski stimuliše, da promene budu sve vidljivije. Nakon nekog perioda, koža je vidljivo zategnutija, sjajnija i glađa. Trajanje tretmana je oko 30 minuta.

Nakon kolagen stimulator tretmana, moguća je pojava crvenila na koži, blagog osećaja zatezanja ili peckanja, a na mestu ubrizgavanja mogu da se pojave sitne modrice. Svi ovi simptomi se brzo povlače. Preporučljivo je da se izbegava korišćenje šminke i agresivne kozmetike, direktno izlaganje suncu bez zaštitnog faktora i znojenje kako ne bi došlo do iritacije kože. Takođe bi trebalo izbegavati odlaske u saunu i na bazen nakon tretmana.

FAQ / NAJČEŠĆE POSTAVLJANJA PITANJA NA TEMU kolagen stimulatora

Za šta sve može da se koristi Radiesse kolagen stimulator?

Osim regije lica kao glavne za tretiranje, ovim tretmanom mogu da se tretiraju i šake, vrat i popunjavaju ožiljci.

Da li se Radiesse kolagen stimulator koristi i za povećanje volumena?

Ne, Radiesse je isključivo namenjen obnovi struktura kože sa otklanjanjem znakova starenja. Povećanje volumena određenih delova lica i uklanjanje podočnjaka se isključivo vrši hijaluronskim filerima.

Koliko puta bi trebalo ponoviti kolagen stimulator?

Ovaj tretman je preporučljivo ponoviti dva ili tri puta u razmaku od 4 do 6 nedelja. Međutim, to je individualno i zavisi od stanja kože i pojedinačnih potreba. Za održavanje rezultata, preporučuje se ponavljanje tretmana na svakih godinu dana.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!