tretmani-za-muskarce-lice

Tretmani za muškarce

Iako možda žene više pažnje obraćaju na negu, estetiku i anti-ageing, ni muškarci ne zaostaju mnogo na tom polju. Kako smo zapazili šta muškarcima najviše smeta i na šta najviše pažnje obraćaju, predstavićemo tretmane koje izvodimo u Medibella klinici podređene tim problemima.

AKNE KOD MUŠKARACA

Prvi problem koji može narušiti estetiku i samopouzdanje muškaraca su akne. One se često javljaju tokom puberteta i mogu trajati nekoliko godina dok se hormonalni status ne stabilizuje. Koža lica, kao i leđa, su podložni aknama različitog stepena ozbiljnosti. Za lakše akne, poput onih tinejdžerskih, serija pilinga, odgovarajuća terapija i kućna nega su ključni. Kompleksniji slučajevi akni mogu zahtevati terapiju u obliku oralnih lekova koje se koriste najmanje šest meseci i treba ih pratiti i kontrolisati kod dermatologa. Pre nego što se prepiše terapija, dermatolog će pregledati stanje vaše jetre kako bi se osiguralo da je sve u redu. Takođe, mogu se primeniti laserski tretmani kao što je Fotona laser ili Morpheus 8 kako bi se izravnali i dublji ožiljci uzrokovani cističnim aknama.

tremani-oko-ociju

LASER ZA AKNE

Laserska tehnologija je revolucionarna u estetskoj medicine pa mi ulažemo puno znanja i truda u njeno sprovođenje za rešavanje problema kao što su akne. Fotona laser nam omogućava prodiranje u dublje slojeve kože sa ciljem otklanjanja uzroka akni, a istovremeno se reguliše masnoća kože, koja u velikoj meri izaziva i potpomaže pojavi akni. Kada se akne izleče, ponovo laseri poput Fotona lasera i Morpheus 8 treetmana koji kombinuje lasersku energiju i microneedling, rešava se problem ožiljaka, pa čak i onih dubljih, koji ostaju nakon ozbiljnijih akni.

MUŠKA MALJAVOST

Verujemo da vam smetaju dlake na:

  • Leđima
  • Ramenima
  • Grudima
  • Vratu
  • Jadogicama, zulufima
  • Prstima

A u tom slučaju je najbolje rešenje na duge staze laserska epilacija. Naš Diolase laser koji smo pažljivo birali, ima zlatni standard diodni laser, ali i 755 talasnu dužinu za rešenje svetlijih dlaka će s uspehom s što manje bola rešiti problem kroz nekoliko sesija. Osim Diolase lasera, tu je i Fotona laser koji pokazuje fantastičan uspeh u rešavanju slabijih, jačih, svetlijih i tamnijih dlaka. Trudimo se da tretmani laserske epilacije prođu što brže i što bezbolnije.

Smanjivanje viška masnoća u predelu struka

U Medibelli imamo i EM Sculpture Matrix, idealnu metodu za dobijanje trbušnjaka bez napornog vežbanja. Postoji poseban program za muškarce koji žele definisane trbušnjake. Ovaj tretman je koristan, posebno nakon duže pauze u vežbanju, jer ne uzrokuje bolove u mišićima, a rezultat je kao nakon par meseci redovnih treninga. Za postizanje željenih rezultata obično je potrebno četiri tretmana tokom dve nedelje. Tretman trbušnjaka traje 30 minuta, a može se kombinovati i vežbanje butina ili ruku istog dana, još dodatnih 30 minuta.

Tretmani za lice

Laserski anti-age tretmani – Laserski tretmani za muško lice deluju ciljano na dublje slojeve kože, podstičući regeneraciju i proizvodnju kolagena. Koristeći intenzivnu lasersku energiju, ovi tretmani mogu smanjiti vidljivost bora, fine linije i ožiljaka, ostavljajući kožu glatkom i svežom.

Morpheus 8 –  Ovo je tretman koji koristi radiotalasni microneedling sa 24 iglice koje prodiru u različite dubine kože do 4 mm. Ovim se stimulišu mikropovrede i regenerativni procesi u koži. Rezultat je ujednačen izgled kože, smanjenje finih i dubljih bora.

HIJALURONSKI FILERI ZA MUŠKARCE

Hijaluronski fileri su sve popularniji među muškarcima kao sredstvo za poboljšanje izgleda i očuvanje mladalačkog izgleda kože, i pored sjajnih laserskih aparata nekad su ipak neophodni za konturisanje lica. Ovi fileri se koriste za oblikovanje muškog lica, naglašavanje muževnih karakteristika i smanjenje znakova starenja.

Fileri se često koriste za popunjavanje bora, ublažavanje linija oko nosa i usta, kao i za poboljšanje kontura brade i jagodica. Međutim, kada se koriste kod muškaraca, cilj nije postići potpunu glatkoću kože kao kod žena, već postići prirodan izgled sa suptilnim poboljšanjima. Fileri moraju biti prilagođeni debljoj muškoj koži i imati veće molekule kako bi se postigao optimalan rezultat. Pravilnom primenom hijaluronskih filera, muškarci mogu dobiti osvežen izgled, istaknuti svoje muževne crte lica i povratiti samopouzdanje.

NEUROTOKSIN ZA MUŠKARCE

Injekcioni neurotoksin se koristi u različite svrhe. Prvenstveno je najuspešniji i sa najdugotrajnijim rezultatima u smanjenju i sprečavanju pojave bora, a osim toga koristi se i kao tretman protiv znojenja bilo pazušnog, čeonog ili znojavih dlanova. Mnogi muškarci koji redovno koriste neurotoksin primetili su da im se bore na čelu i oko očiju znatno smanjuju, čime održavaju mladolik izgled. Glatko čelo postalo je simbol mirnoće i samopouzdanja za mnoge muškarce.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!