stomak-posle-trudnoce

stomak posle porođaja

Nakon porođaja, stomak se postepeno vraća u svoje prethodno stanje, ali može biti prisutan određeni period pre nego što se potpuno oporavi. Ovaj period oporavka stomaka je jedinstven za svaku ženu i može se razlikovati u zavisnosti od mnogih faktora, uključujući genetiku, nivo fizičke aktivnosti i ishranu. Mnoge žene primećuju da je njihov stomak mekši i rasteže se nakon trudnoće, što je rezultat promena koje su se dogodile tokom perioda nošenja deteta.

Pored toga, jedan od najčešćih problema koji se javlja nakon trudnoće jeste dijastaza (diastasis recti) koja predstavlja razdvajanje trbušnih mišića, i dodatno otežava smanjenje i uklanjanje postporođajnog stomaka. 

Zbog toga velika većina žena postavlja pitanje, da li postoji rešenje za stomak posle trudnoće, a da nije hirurški “tummy tuck”?

Odgovor je da. Tehnike rešenja stomaka posle trudnoće su se tokom godina promenile i usavršile, pa postoje brojne metode koje će na lakši način dovesti do povratka stomaka na prethodno stanje.

Postoji nekoliko rešenja za stomak nakon porođaja koje nudimo u Medibella klinici,  a rangiraćemo ih po redu, onako kako ih i preporučujemo.

stomak posle trudnoce tretman

1. EMS HIFEM tretman – elektromagnetna stimulacija – za sve koji ne vole vežbanje radi mršavljenja

Veliki pomak u rešenju stomaka posle trudnoće je EMS – tretman, odnosno Elektromagnetna stimulacija koja se specijalno podešava za stomak na trbušne mišiće koji posle trudnoće mogu biti razdvojeni u predelu oko pupka i daju i vitkom stomaku kupast, izbočen izgled. Elektromagnetne pulsacije izazivaju kontrakcije mišića što je i najvažnije, jer se tako mišići aktiviraju i zatežu, a ujedno podstiču i lučenje kolagena koji će dodatno kožu zategnuti i učiniti čvršćom. Ova metoda je veoma uspešna i u smanjivanju dijastaze. Sam tretman nije neprijatan niti bolan, traje oko 30 minuta, a  za najbolje rezultate preporučuje se 6-8 tretmana, dva puta nedeljno. Osobe koje nisu zadovoljne ni izgledom svojih butina ili nogu, mogu ujedno tretirati i stomak i noge.

2. Bipolarna radiotalasna energija

Ova metoda je definitivno na samom vrhu kao glavni i prvi borac za lepši stomak. Bipolarna radiotalasna energija podrazumeva kombinaciju vakuma i radiotalasa sa specijalnim senzorom, koji povećava temperaturu na mestu aplikacije. Proces je bezbolan, i nakon šest tretmana gde se može raditi jedan nedeljno, odnosno nakon ukupno šest nedelja se dolazi do željenih rezultata.

3. Morpheus 8 Body

Postupak Morpheus8 Body uključuje upotrebu posebnog aparata koji kombinuje mikroigle sa radiotalasima. Mikroigle se ubacuju u kožu stomaka, a radiotalasi se zatim emituju kroz ove igle, prodirući u različite slojeve tkiva. Radiotalasi zagrevaju masno tkivo, topi ga i podstiču proizvodnju novog kolagena. Ovaj proces dovodi do zatezanja kože i smanjenja obima stomaka.

Morpheus8 Body se može primeniti nakon drugih intervencija, poput Body fx ili EMS, umesto mezoterapije i lipolize, ili kao samostalna terapija. Ova tehnika pruža zagarantovane rezultate u smislu zategnutosti kože i smanjenja masnog tkiva.

Prednosti Morpheus8 Body uključuju duboko prodiranje radiotalasa u tkivo, što omogućava ciljano delovanje na problematična područja. Ovaj tretman je takođe efikasan u promeni kolagena i stimulisanju regeneracije kože, što rezultira poboljšanim tonusom i izgledom kože.

Da ukratko pojasnimo, metoded kao što su EMS i Bipolarna radiotalasna energija će biti delotvornije u stimulisanju i izgradnji mišića, kao i rešavanju dijastaze, dok ostale nabrojane metode su delotvorne u oporavku i zatezanju kože koja se nakon trudnoće opustila.

Važno je imati realna očekivanja i dati vremenu da telo prirodno prođe kroz proces oporavka. Redovna vežba i zdrava ishrana mogu biti od pomoći u povratku tonusa i snage mišića stomaka. Vežbe koje se fokusiraju na jačanje core mišića, kao i kardio vežbe, mogu pomoći u smanjenju masnog tkiva i oblikovanju stomaka. Psihološki aspekt takođe igra važnu ulogu u prihvatanju i voljenju tela nakon trudnoće. Bitno je da žena bude blaga i strpljiva prema sebi, razumevajući da je promena tela prirodna i da je svaka ožiljka i strija deo njenog jedinstvenog puta majčinstva. Kao izuzetna pomoć kroz čitav ovaj proces, tu su sve ove metode koje vam mogu pomoći da se osećate sigurnije i rasterećenije, i pomoći vam u procesu rešavanja “tummy tuck-a”.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!