lasersko-resenje-hrkanja

lasersko rešenje hrkanja – Nigthlase tretman

Hrkanje je čest problem koji pogađa veliki broj žena i muškaraca širom sveta, i može negativno uticati na kvalitet sna, kao i na opšte zdravlje. Ovo stanje se javlja tokom spavanja i karakteriše ga glasan zvuk koji nastaje usled vibracija mekih tkiva u disajnim putevima. Hrkanje može biti izolovan simptom ili pratiti ozbiljnija medicinska stanja, a uzroci hrkanja mogu biti različiti. Često je hrkanje rezultat opuštenosti mišića u disajnom traktu, što uzrokuje suženje prolaza za vazduh. To može biti posledica lošeg položaja prilikom spavanja, prekomerne telesne težine, konzumiranja alkohola ili opuštajućih lekova, alergija ili blokade disajnih puteva zbog zapušenog nosa. Osim toga, hrkanje može biti i simptom ozbiljnijih stanja kao što su apneja za vreme spavanja ili strukturni problemi u disajnim putevima. Za one koji pate od hrkanja, Nigthlase tretman može biti revolucionarno lasersko rešenje.

Lasersko rešenje hrkanja u Medibella klinici sprovodimo pomoću Fotona uređaja koji zahvaljujući svojoj patentiranoj Er:Yag tehnologiji optimizuje dužine laserskih snopova, omogućavajući zagrevanje oralne mukoze. Ova procedura je vrlo bezbedna jer se može koristiti na nežnim tkivima usne duplje, a ujedno je dovoljno snažna da proizvede željene efekte.

Šta je Nigthlase tretman?

Nigthlase tretman je neinvazivna, sigurna i bezbedna procedura koja koristi specijalizovane laserske zrake za tretiranje hrkanja. Ovaj tretman cilja meko nepce i druge delove gornjeg disajnog trakta kako bi se smanjila vibracija i suženje koje uzrokuje hrkanje.

Kako funkcioniše Nigthlase tretman?

 Nigthlase tretman koristi lasersku energiju koja deluje na tkivo mekog nepca. Ova energija zagreva i stimuliše tkivo, što dovodi do blagog stezanja i zatezanja. Kao rezultat toga, prostor za protok vazduha se povećava, a vibracije koje uzrokuju hrkanje se smanjuju. Tretman je obično podeljen u nekoliko sesija, a rezultati postaju vidljivi tokom vremena.

lasersko-resenje-hrkanja-2

Trajanje tretmana je oko 20 minuta, a za najbolje efekte predivđeno je da se urade tri sesije ovog tretmana u periodu od šest nedelja. Finalni rezultati mogu trajati do godinu dana, nakon čega se tretman može ponoviti. Nigthlase tretman obično ima minimalne nuspojave. Mogu se javiti blaga nelagodnost ili osetljivost nakon tretmana, ali obično prolaze brzo. Važno je da se tretman obavi pod nadzorom lekara specijaliste dermatologije kako bi se sprečili rizici i neželjene posledice.

Prednosti Nightlase tretmana?

  • Neinvazivan, jednostavan i brz tretman
  • Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana
  • Ne zahteva anesteziju
  • Nema posebnog oporavka i post-operativnih bolova
  • Poboljšava kvalitet sna

Ko su kandidati za Nightlase tretman?

Nightlase tretman može biti opcija za osobe sa blagim do umerenim hrkanjem koje žele rešenje bez invazivnih procedura, i pre nego što hrkanje postane ozbiljnije i učestalije. Pored toga, lasersko rešenje hrkanja može odgovarati i osobama koje nisu uspešno rešile problem hrkanja drugim metodama, kao i osobama koje žele poboljšati kvalitet sna i opšte zdravlje.

Kako se Nigthlase tretman razlikuje od drugih metoda za tretiranje hrkanja?

Nigthlase tretman se razlikuje od drugih metoda za tretiranje hrkanja, kao što su nošenje specijalnog aparata za spavanje ili hirurške intervencije, na sledeće načine:

  • Nigthlase tretman je neinvazivan i bezbolan, za razliku od hirurških zahvata
  • Tretman ne zahteva nošenje aparata tokom sna kao druge metode
  • Rezultati Nigthlase tretmana su postepeni i mogu se održati dugoročno

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!