sofija-new

Korekcija podočnjaka – tretmani oko očiju

Problemi izraženih podočnjaka su veoma česti. Nekima se javljaju u vidu kesa ispod očiju, dok je kod drugih problem tamna boja podočnjaka koja se ne povlači, a nekada se javlja i kombinacija ova dva. Podočnjaci koji se ne povlače kada je osoba odmorna i hidrirana su najčešće izazvani starenjem ili genetikom.

Tokom godina, dolazi do gubitka kolagena i elastina koji održavaju kožu, pa strukture oko oka postaju slabe, a koža popušta i počinje da visi. Genetika ovde takođe igra veliku ulogu jer su tamni i naduveni podočnjaci nasledni. Pored toga, često gledanje u ekran ili knjigu dovode do zamorenosti očiju zbog čega se javlja loša cirkulacija, pa samim tim i tamni kolutovi ispod očiju.

Najuspešnija metoda za korekciju podočnjaka jeste operativni zahvat, blefaroplastika. Ipak, veliki broj osoba ne želi da se podvrgne tako drastičnim metodama, a postoje manje invazivne opcije koje se takođe pokazuju veoma
uspešno, i uz pravilnu negu i održavanje mogu dati jednako dobre rezultate.
Kako se mogu tretirati podočnjaci? U našoj Medibella klinici, u ponudi postoji nekoliko metoda kojima se mogu tretirati podočnjaci. Pre donošenja odluke na bilo koji od tretmana, naši stručnjaci će porazgovarati sa vama i dati svoje mišljenje na osnovu vaših želja i njihove procene.

Smooth Eye Laser tretman

Zahvaljujući Fotona laseru koji koristimo u Medibelli, Smooth Eye tretman zateže područje oko očiju i smanjuje pojavu bora u okoloočnoj regiji. Ovim tretmanom podstiče se proizvodnja kolagena, pa se koža regeneriše i postaje čvršća. Smooth Eye tretman je u potpunosti neinvazivan, bezbolan i brz, a vreme potrebno za oporavak je minimalno. Nakon nekoliko tretmana rezultat je poboljšana elastičnost, struktura i volumen kože sa značajnim smanjenjem bora.

tremani-oko-ociju

PRP tretmani

PRP tretman, poznat i kao tretman plazmom obogaćenom trombocitima ili vampirski tretman, je revolucionarna neinvazivna metoda anti-age medicine. Tretman podrazumeva korišćenje sopstvene krvne plazme, sa ciljem da obnovi kožu lica stimulišući procese regeneracije i podstičući lučenje najvažnijih proteina kože, kolagena i elastina. Zbog te regenerativne osobine, ova metoda je veoma dobra i u rešavanju ožiljaka koji su često posledica izlečenih akni.

Hijaluronski fileri

Fileri na bazi hijaluronske kiseline se takođe mogu koristi za tretiranje tamnih podočnjaka. Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u koži i ima sposobnost zadržavanja vlage, čime poboljšava hidrataciju i čvrstoću kože.

Kada se hijaluronski filer primeni na područje tamnih podočnjaka, može se postići efekat popunjavanja i izravnavanja kože, čime se smanjuje izgled tamnih i depigmentiranih područja.

Ukoliko se problem tamnih kapaka duže zanemaruje, može dovesti do trajnijeg zatamnjenja kože, što će zahtevati i više tretmana. Važno je ne žuriti sa korišćenjem hijaluronskog filera jer hijaluron neće rešiti problem cirkulacije.

Jalupro Young Eye tretman protiv podočnjaka

Jalupro Young Eye je inovativni estetski tretman koji se primenjuje u cilju poboljšanja izgleda kože oko očiju. Postupak podrazumeva primenu specifične formule koja sadrži hijaluronsku kiselinu, aminokiseline i antioksidanse. Nakon temeljne pripreme kože, počinje se sa ubrizgavanjem Jalupro Young Eye rastvora u regiju oko očiju, ciljajući na smanjenje bora, finih linija i tamnih podočnjaka.

Ovaj tretman doprinosi hidrataciji kože, povećava elastičnost i stimuliše prirodnu regeneraciju kože. Rezultati Jalupro Young Eye tretmana često uključuju svežiji i odmorniji izgled, smanjenje vidljivosti znakova starenja i poboljšanje tonusa kože. Važno je napomenuti da individualni rezultati mogu varirati, a stručnjaci savetuju redovno održavanje tretmana kako bi se postigao optimalan efekat.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!