laser-za-oziljke-od-epiziotomije

Laserska terapija ožiljka od epiziotomije

Epiziotomija, iako se izvodi u medicinske svrhe, može ostaviti ožiljak koji je često
neregularan i neestetski. Ovaj ožiljak može izazvati nelagodnost tokom seksualnog odnosa i svakodnevnih aktivnosti. Pacijentkinje često prijavljuju simptome kao što su bol, svrab, suvoća i smanjenje seksualnog zadovoljstva.

Ukoliko imate ožiljak od epiziotomije koji Vam stvara smetnje estetske prirode i probleme u normalnom funkcionisanju, dođite na konsultacije u Medibella kliniku gde će Vam neko od stručnih lekara detaljno objasniti postupak i pomoći da donesete odluku o obavljanju tretmana.

Epiziotomija je hirurški rez koji se izvodi na perineumu, tj. regiji između vagine i anusa, tokom porođaja kako bi se proširio vaginalni otvor. Ovaj postupak se obavlja kako bi se olakšao prolaz bebe kroz vaginalni kanal čime se smanjuje rizik od preteranog cepanja i oštećenja vaginalnih tkiva tokom porođaja.

Kandidati za lasersku terapiju ožiljka od epiziotomije

● Prisustvo ožiljka od epiziotomije, tj. hirurškog reza na perineumu tokom porođaja,
● Simptomi i nelagodnosti prourokovani postojanjem ožiljka od epiziotomije
● Želja za poboljšanjem izgleda i funkcionalnosti vaginalnog područja

Postupak laserske terapije ožiljka od epiziotomije

Korišćenjem Fotona SP Dynamis PRO lasera, laserska energija se precizno usmerava na ožiljak, gde podstiče proces obnove kože i pomaže u smanjenju vidljivosti ožiljka. Osim toga, laserska terapija stimuliše proizvodnju kolagena, prirodnog proteina koji daje elastičnost i čvrstoću tkivima. Ovo povećanje kolagena poboljšava elastičnost i strukturu vaginalnih tkiva, što može smanjiti nelagodnost i bol koji su povezani s ožiljkom od epiziotomije.

Još jedan cilj laserske terapije je poboljšanje seksualnog zadovoljstva koje dolazi zajedno sa obnavljanjem i smanjenjem ožiljka od epiziotomije. Trajanje tretmana je oko 30 minuta, a pacijentkinja može da se odmah nakon tretmana vrati svakodnevnim aktivnostima.

Koliko puta se obavlja laserska terapija ožiljka od epiziotomije?

Kada se laserska terapija ožiljka od epiziotomije obavlja prvi put, vrše se 2 tretmana u nizu, u razmaku od 4 nedelje. Nakon toga, ukoliko je potrebno, tretman se ponavlja na 6 meseci do godinu dana.

laserska-terapija-za-oziljke-od-epiziotomije

Najčešća pitanja na temu laserske terapije ožiljka od epiziotomije?

Da li su rezultati laserske terapije trajni?

Rezultati laserske terapije mogu da budu dugotrajni, ali uz preporučene tretmane održavanja.

Koji su mogući rizici i nuspojave?

Laserska terapija ima minimalne rizike i nuspojave, uključujući privremeno crvenilo ili osećaj toplote.

Da li je potrebna konsultacija pre tretmana?

Da, pre tretmana je važno konsultovati se sa stručnim medicinskim timom kako bi se utvrdila odgovarajuća terapija i plan tretmana. Konsultacije možete da zakažete kod nas na klinici, na brojeve telefona 065/220-6271 i 065/320-6271.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!