laserski-tretman-prolaps-pelvicnih-organа

Laserski Tretman za Prolaps Pelvičnih Organа

Prolaps pelvičnih organa, često nazvan i spuštanje karličnih organa, ozbiljno utiče na živote mnogih žena. Ovaj problem, koji se često javlja usled oslabljenih vaginalnih tkiva, može da dovede do pojave simptoma koji nepovoljno utiču na kvalitet života.

Stručni tim lekara Medibella klinike koristi inovativan laserski tretman zahvaljujući kome se ovo stanje uspešno tretira. Dođite na konsultacije gde će neko od lekara porazgovarati sa Vama, objasniti Vam detalje procedure i pomoći da donesete odluku o obavljanju tretmana.

Šta je prolaps pelvičnih organa?

Prolaps pelvičnih organa predstavlja stanje u kojem se jedan ili više karličnih organa, kao što su bešika ili rektum, spuštaju ili izbočuju iz svog normalnog položaja i vrše pritisak na vaginalne zidove. Ovo često nastaje usled oslabljenih vaginalnih mišića i vezivnog tkiva, koje se često javlja nakon trudnoće, porođaja, usled menopauze, starenja ili drugih faktora. Simptomi ovog stanja uključuju osećaj pritiska ili izbočenja u karlici, bol u donjem delu stomaka, teškoće pri mokrenju, problem s kontrolom creva, i nelagodnost tokom seksualnog odnosa.

Kandidati za laserski tretman prolapsa pelvičnih organa

● Pacijenti koji osećaju simptome pelvičnog prolapsa poput pritiska u karlici, nelagodnosti, bola u donjem delu stomaka i drugo
● Pacijenti koji žele da izbegnu tretiranje pelvičnog prolapsa hirurškim putem

Laserski Tretman za Poboljšanje Prolapsa

Laserski tretman za prolaps pelvičnih organa predstavlja neinvazivan i precizan postupak. Tokom ovog tretmana, specijalizovan laserski aparat, Fotona SP Dynamis PRO laser, koristi se za jačanje vaginalnih i vulvarnih tkiva kako bi se podržali karlični organi i ublažili simptomi prolapsa. Laserski snop se precizno usmerava na ciljano područje, tj. na vaginalna i vulvarna tkiva koja su oslabila. Energija iz lasera podstiče proizvodnju kolagena u tim tkivima, što rezultira poboljšanjem njihove elastičnosti i čvrstine. Ovaj proces jača podršku karličnim organima i smanjuje pritisak na vaginalne zidove.

Važno je napomenuti da je tretman gotovo bezbolan, a većina pacijentkinja oseća minimalnu nelagodnost ili blagu toplotu tokom procedure. Sam postupak obično traje relativno kratko, oko 30 minuta. Nakon laserskog tretmana, pacijentkinje mogu da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima. Obično nema nikakvih nuspojava, eventualno je moguća pojava blagog crvenila i osetljivosti tretirane regije što brzo prolazi.

Koliko je puta potrebno ponoviti tretman?

Kada se laserski tretman za prolaps pelvičnih organa obavlja prvi put, potrebno je da se obave tri tretmana u nizu, sa razmakom od 4 nedelje. Kada se izvrši prva serija tretmana, potrebno je održavanje kada se obavlja samo jedan tretman na 12-18 meseci.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!