lasers-tretman-za-urinarnu-stres-inkontinenciju

Laserski tretman za urinarnu stres inkontinenciju

Urinarna stres inkontinencija (USI) je stanje koje najčešće javlja kod žena i može da u velikoj meri utiče na kvalitet života. U Medibella klinici koristimo najsavremeniji laser za tretiranje ovog problema.

Šta je urinarna stres inkontinencija?

Urinarna stres inkontinencija (USI) je medicinski termin za stanje u kojem dolazi do nenamernog ispuštanja urina tokom aktivnosti koje izazivaju pritisak na bešiku. Te aktivnosti podrazumevaju kašljanje, kijanje, podizanje tereta, trčanje ili druge aktivnosti koje povećavaju abdominalni pritisak. Do pojave USI dolazi zbog smanjenja elastičnosti i snage mišića dna karlice, pa dolazi do popustljivosti mišića sfinktera čija je funkcija da mokraću zadržava u bešici.

Simptomi urinarne stres inkontinencije

  • Nenamerno curenje urina tokom fizičke aktivnosti ili napora,
  • Osećaj hitnosti za mokrenjem,
  • Potrebu za čestim odlascima u toalet tokom dana i noći,
  • Osećaj nemogućnosti zadržavanja urina.

Kako se tretira urinarna stres inkontinencija?

Laserski tretman za urinarnu stres inkontinenciju je inovativno rešenje koje koristi naprednu tehnologiju Fotona SP Dynamis PRO lasera kako bi rešio problem u korenu. Tretman funkcioniše tako što laserski zraci stimulišu proizvodnju kolagena, čime se poboljšava elastičnost i čvrstoća mišićnog dna karlice. Jačanjem mišića se vraća njihova funkcija i kontrola čime se sprečava oticanje urina. Laserskim tretmanom tretiraju se blage i umerene USI.

Tretman laserom za urinarnu stres inkontinenciju je neinvazivan, tako da ne izaziva nelagodnosti i bolove. Trajanje tretmana je oko 30 minuta, nakon čega slobodno možete da se vratite svakodnevnim aktivnostima. Princip je takav da je potrebno obaviti tri tretmana u razmaku od 4 nedelje, nakon čega će se postići maksimalna kontrola nad urinarnom stres inkontinencijom.

Kandidati za laserski tretman urinarne stres inkontinencije?

  • Pacijenti kod sa blagom i umerenom urinarnom stres inkontinencijom
  • Pacijenti kod kojih dolazi do oticanja urina prilikom fizičkih aktivnosti ili radnji poput kijanja, kašljanja, smejanja
  • Pacijenti koji osećaju da ne mogu da zadrže urin u bešici
  • Pacijenti koji imaju stalnu potrebu za mokrenjem

Naš tim stručnjaka je ovde da vam pruži personalizovanu negu i podršku tokom celog procesa. Nema potrebe da patite zbog urinarne stres inkontinencije. Obratite nam se danas i
saznajte kako laserski tretman može da poboljša Vaš svaki dan. Zakažite konsultacije na broj telefona 065/220-6271 ili 065/320-6271.

Koliko je puta potrebno ponoviti tretman?

Kada se laserski tretman za urinarnu stres inkontinenciju radi prvi put, potrebno je da se obave tri tretmana u nizu, sa razmakom od 4 nedelje. Kada se obavi prva serija tretmana,
potrebno je održavanje kada se obavlja samo jedan tretman na 12-18 meseci.

Najčešća pitanja na temu laserskog tretmana za urinarnu stres inkontinenciju?

Koliko dugo traje oporavak nakon laserskog tretmana?

Ovaj tretman ne zahteva nikakav poseban oporavak, preporučljivo je da neposredno nakon tretmana malo više odmarate, ali se u principu odmah možete vratiti svakodnevnim
aktivnostima.

Da li su rezultati laserske terapije trajni?

Rezultati laserske terapije mogu da budu dugotrajni uz preporučene tretmane održavanja rezultata.

Koja je prednost laserske terapije u poređenju sa drugim metodama?

Laserska terapija je manje invazivna od drugih metoda, uz brži oporavak i manje nelagodnosti.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!