bioarmiranje-zlatnim-filerima

Bioarmiranje zlatnim filerima

Promene na licu u vidu gubitka tonusa, sjaja, opuštene kože, pojave bora i finih linija je s godinama normalna i očekivana. Korišćenje preparata za negu kože je važno u očuvanju njenog dobrog stanja, ali nije sasvim dovoljno pa tu nastupaju estetski tretmani. Bioarmiranje zlatnim filerima je inovativan estetski tretman tokom kojeg se primenom specijalnih filera obnavlja koža lica.

Tokom konsultacija kod nas u Medibelli, neko od stručnih doktora će proceniti stanje Vaše kože, identifikovati probleme i razgovarati o Vašim očekivanjima. Uz to će Vam pojasniti sve detalje ovog tretmana.

Šta je bioarmiranje zlatnim filerima?

Bioarmiranje zlatnim filerima je tretman koji podrazumeva korišćenje filera na bazi hijaluronske kiseline i aminokiselina prolin i glicin. Primarni cilj ove metode je podsticanje najvažnijih proteina kože, kolagena i elastina da se sintetišu i obnavljaju kožu jer upravo zbog njihove usporene proizvodnje dolazi do pojave znakova starenja kože. Ovim filerima smože da se tretira celo lice i da se na određenim delovima povećava volumen i konturiše, poput usana.

Kako zlatni fileri utiču na kožu?

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u koži i vezivnim tkivima. Ona igra ključnu ulogu u očuvanju hidratacije i volumena kože. Kako starimo, nivo hijaluronske kiseline u koži opada, što može dovesti do gubitka čvrstoće i pojave bora. Zahvaljujući hijaluronu u zlatnim filerima, postiže se hidratacija kože i povećava se njen volumen. To može da dovede do značajnog poboljšanja teksture kože, smanjenja bora i obnove prirodnog sjaja. Glicin i prolin su aminokiseline koje igraju ključnu ulogu u sintezi kolagena, strukturalnog proteina koji održava čvrstoću i elastičnost kože. Kada se ove aminokiseline dodaju u zlatne filere i apliciraju na kožu, podstiče se proizvodnja kolagena. To dovodi do postupnog zatezanja i obnavljanja kože, smanjenja vidljivosti bora i finih linija, te poboljšanja tonusa kože.

U Medibelli koristimo REVITAFILL Xtra filere prve regenerativne hijaluronske filere obogaćene amino kiselinama glicin i prolin. Ovi fileri su posebno dizajnirani da podstaknu proizvodnju novog kolagena. Ono što čini REVITAFILL Xtra izuzetnim je njegova visokoelastičnost, omogućavajući mu da se savršeno prilagodi svim izrazima lica i brzo povrati svoj originalni oblik nakon injektiranja, što minimizuje stres na koži.

xtra-revitafill
bioarmiranje-zlatnim-filerima-2

Ko su kandidati za bioarmiranje zlatnim filerima?

Osobe koje žele da osveže svoje lice, zategnu opuštene delove, koriguju nepravilnosti na svom licu i istaknu određene delove lica su idealni kandidati za ovaj tretman.

Kako izgleda tretman?

Pre započinjanja tretmana koža se očisti. Nakon toga, počinje se sa aplikovanjem zlatnih filera u kožu pomoću tankih igala. Fileri se injektiraju u tačno određene delove na koži za koje je doktor procenio da bi trebalo da se tretiraju i u one delove koje bi trebalo istaći. Prve promene biće primetne odmah nakon tretmana. Tretman traje oko 30 minuta.

Nakon bioarmiranja zlatnim filerima, moguća je pojava crvenila na koži, blagog osećaja zatezanja ili peckanja, a na mestu ubrizgavanja mogu da se pojave sitne modrice. Svi ovi simptomi se brzo povlače. Preporučljivo je da se izbegava korišćenje šminke i agresivne kozmetike, direktno izlaganje suncu bez zaštitnog faktora i znojenje kako ne bi došlo do iritacije kože. Takođe bi trebalo izbegavati odlaske u saunu i na bazen nakon tretmana.

FAQ / NAJČEŠĆE POSTAVLJANJA PITANJA NA TEMU BIOARMIRANJA ZLATNIM FILERIMA

Na koliko bi trebalo ponavljati tretman?

Preporučuje se da se tretman ponavlja na svakih 6 meseci do godinu dana kako bi se održao željeni efekat podmlađene kože.

Da li je tretman bolan? 

Tretman može da bude malo neprijatan, ali se radi ublažavanja neprijatnosti na lice stavlja anestetik u vidu kreme.

Koja je razlika između klasičnih hijaluronskih filera i bioarmiranja zlatnim filerima?

Zlatni fileri u osnovi takođe sadrže hijaluronsku kiselinu, ali za razliku od klasičnih hijaluronskih filera koji kratkotrajno ispravljaju nepravilnosti, poboljšavaju volumen i konturišu, zlatni fileri sadrže i aminokiseline. Zahvaljujući njima, ovi fileri dugotrajno deluju na kožu jer stimulišu proizvodnju kolagena čime se vremenom koža sve više obnavlja.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!