lasers-tretman-lichen-sclerosus

Laserski tretman za Lichen Sclerosus i Lichen Simplex

Lichen Sclerosus i Lichen Simplex su dermatološki poremećaji koji često narušavaju intimno zdravlje žena. U Medibella klinici koristimo Fotona SP Dynamis PRO laser najnovije generacije, koji pruža olakšanje i rešenje za ova stanja.

Zakažite konsultacije na našoj klinici gde će neko od stručnih lekara detaljno porazgovarati sa Vama i objasniti Vam detalje ove procedure.

Lichen Sclerosus i Lichen Simplex

Lichen Sclerosus i Lichen Simplex su dva srodna dermatološka stanja koja često pogađaju kožu genitalne i perianalne regije kod žena. Lichen Sclerosus se karakteriše pojavom belih, tankih i krhkih mrlja na koži, koje često prate svrab i nelagodnost, a često se dijagnostikuje kod žena u menopauzi i perimenopauzi, obično između 40. i 60. godine života. Međutim, Lichen Sclerosus može se pojaviti i kod mlađih žena i čak kod dece. Sa druge strane, Lichen Simplex manifestuje se kao crvenilo, iritacija i svrab na istim područjima. Ovi simptomi mogu biti izuzetno neugodni, stvarajući nelagodnost u svakodnevnom životu i naročito tokom intimnih odnosa. Lichen Simplex često pogađa žene mlađeg uzrasta, uključujući i one ispod 40. godina.

Kandidati za laserski tretman za Lichen Sclerosus i Lichen Simplex

  • Pacijenti sa dijagnostikovanim Lichen Sclerosus ili Lichen Simplex stanjem
  • Pacijenti koji imaju simptome karakteristične za ova stanja
  • Pacijenti koji žele da poboljšaju stanje kože genitalne ili perianalne regije i smanje simptome kao što su svrab, iritacija i promene na koži
lasers-tretman-lichen-simplex

Postupak laserskog tretmana za Lichen Sclerosus i Lichen Simplex

U cilju pružanja efikasnog rešenja za Lichen Sclerosus i Lichen Simplex, koristimo inovativni laserski tretman koji se oslanja na Fotona SP Dynamis PRO laser tehnologiju. Laserska energija se usmerava na zahvaćeno područje kože genitalne ili perianalne regije. Laser deluje na oštećena tkiva i stimuliše procese regeneracije, poboljšavajući simptome koji se javljaju u sklopu ovih stanja što su svrab, crvenilo, iritacije i promene na koži. Nakon tretmana, obavlja se osnovna nega kože i pacijent može da napusti kliniku bez potrebe za dužim periodom oporavka.

Koliko je puta potrebno ponoviti tretman?

Kada se laserski tretman za urinarnu stres inkontinenciju radi prvi put, potrebno je da se obave tri tretmana u nizu, sa razmakom od 4 nedelje. Kada se obavi prva serija tretmana, potrebno je održavanje kada se obavlja samo jedan tretman na 12-18 meseci.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!