laserski-tretmani-4d

Fotona 4D Lasersko zatezanje lica

Za starenje kože odgovorno je vezivno tkivo koje održava tonus mišića lica, masne jastučiće i kožu. Kada se smanji količina kolagena u vezivnom tkivu, tonus mišića se smanjuje, masni jastučići se spuštaju, a koža gubi čvrstinu. Kako bismo podmladili kožu, moramo delovati na sve slojeve. Laser aktivira prirodne potencijale kože na svim slojevima i podmlađuje lice, vrat, dekolte i ruke, posebno podlaktice koje su najčešće vidljive.

Fotona 4D tretmani

Fotona 4D tretmani su nehirurške metode revitalizacije kože u kojoj se koristi laser. Oni funkcionišu na principu kombinovanja toplotnog-termalnog dejstva sa ablativnim efektom lasera, što omogućava da se dobiju sinergijski efekti u različitim slojevima kože. Fotona 4D tretmani omogućuju učvršćivanje kompletnog sloja kože, kontrakciju kolagena i ujednačavanje tena.

Jedinstvena kombinacija četiri moda: Smooth™, FRAC3™, PIANO™ i SupERficial™, koje koriste dve slažuće talasne dužine, omogućuju da se postigne zategnutost kože, bez dugotrajnog oporavka, i da se smanje pigmentacije, bore i proširene pore. Fotona 4D tehnologija deluje na stimulaciju fibroblasta i proizvodnju kolagena i elastina, što pomaže u obnavljanju kože.

Šta su Fotona 4D tretmani za kožu i kako funkcionišu?

Fotona 4D tretmani su neinvazivni tretmani kože koji se koriste za revitalizaciju i podmlađivanje lica, vrata, dekoltea i ruku. Ova tehnologija kombinuje neablativne i ablativne lasere kako bi se postigao dubinski i površinski učinak na kožu. Fotona 4D tretmani funkcionišu na način da aktiviraju sopstvene potencijale kože da se regeneriše. Kombinacija različitih efekata lasera, poput zatezanja iznutra, stimulacije fibroblasta te kolagena i elastina, ujednačenja tena i smanjenja pigmentacija, borica i proširenih pora, daju sinergijski efekat i rezultuju podmlađenim izgledom kože.

laserska-lipoliza-fotona

Prednosti Fotona 4D tretmana za revitalizaciju kože

 • Neinvazivan tretman
 • Bezbolan tretman
 • Nema potrebe za anestezijom
 • Ne zahteva poseban oporavak
 • Rezultati vidljivi odmah i dugo traju

Koje probleme kože može rešiti Fotona 4D tehnologija?

Fotona 4D tretmani mogu rešiti različite probleme kože, kao što su bore, opuštenost kože, proširene pore, pigmentacije i neujednačen ten. Ovi tretmani takođe mogu pomoći u uklanjanju akni i ožiljaka od akni. Rezultati koji se mogu očekivati od Fotona 4D tretmana su zategnutija i sjajnija koža, manje vidljive bore i fine linije, smanjenje pigmentacija i proširenih pora, poboljšan tonus kože i smanjenje akni i ožiljaka od akni.

Bezbednost i neželjeni efekti Fotona 4D tretmana

Fotona 4D tretmani su bezbedni i neinvazivni. Efekti tretmana traju dugo, a preporučuje se serija od 3 tretmana, sa razmakom od 4-6 nedelja. Mogu se javiti neželjeni efekti poput crvenila, otoka i blage osetljivosti, ali obično su kratkotrajni i prolazni. Važno je da tretman izvodi kvalifikovani i iskusan stručnjak.

TWIN LIGHT REJUVENACIJA-PODMLAĐIVANJE

Ranije metode podmlađivanja kože usmeravale su se na celu površinu kože bez obzira na prisustvo znakova starenja. Sa ovom revolucionarnom tehnologijom, laserska svetlost precizno cilja probleme na koži, a okolno tkivo ostaje netaknuto. Toplota laserske energije stimuliše proizvodnju novog kolagena u sloju kože ispod površine – dermisu, dok okolna netretirana koža pomaže da se ubrza proces podmlađivanja kože.

Po čemu se Twin Light razlikuje od drugih laserskih tretmana

Twin light rejuvenacija je tretman koji se uspešno koristi za rešavanje raznih kožnih nepravilnosti, a istovremeno podmlađuje stariju kožu bez suvišne traumatizacije. Ovaj tretman se pokazao izuzetno efikasnim u rešavanju problema koji su povezani sa starenjem, ali takođe predstavlja idealno rešenje za probleme sa aknama – što predstavlja veliki problem kod mlađe kože. Zbog toga je period oporavka nakon tretmana veoma prihvatljiv – traje između 24-48 časova. Rezultati ovog tretmana su vidljivi vrlo brzo, a neki se mogu primetiti tek nakon 90 dana ili više.

Zašto ovaj laserski tretman može odgovarati baš vama?

Navešćemo 3 glavna razloga zašto ćemo vam savetovati Twin Light laserski tretman. Ova metoda je:

 • Komforna za pacijenta
 • Ne zahteva dug oporavak
 • Daje dugotrajne rezultate

Kako izgleda Twin Light tretman?

Twin Light tretman se obično radi u nekoliko koraka. Prvo se koža detaljno očisti i pripremi za tretman. Nakon toga, primenjuje se laserska tehnologija koja koristi dva različita tipa lasera: Nd:YAG laser i Er:YAG laser. Nd:YAG laser prodire duboko u kožu i zagreva tkivo, dok Er:YAG laser deluje na površini kože i uklanja oštećene slojeve kože.

Tretman se sastoji od više prolaza lasera koji se preklapaju i aktiviraju prirodne procese obnavljanja kože. Ovaj tretman omogućava istovremeno zagrevanje i hlađenje kože, čime se postiže maksimalni terapeutski efekat. Tokom tretmana, moguće je osetiti blago peckanje ili toplotu.

Nakon tretmana, koža će biti crvena i osetljiva na dodir, slično kao kod blagog sunčanog opekotina. Ovo će se postepeno smanjivati u narednih nekoliko dana. Rezultati tretmana će se videti u narednih nekoliko nedelja, kada će koža postati glađa, sjajnija i zdravijeg izgleda. Preporuka je da se tretman ponavlja dva puta godišnje, ako je cilj podmlađivanje.

Šta je najvažnije što ću dobiti posle tretmana Twin Light?

Nakon tretmana Twin Light, možete očekivati kompletan preobražaj vaše kože. Tretman će značajno poboljšati teksturu kože, ujednačiti površinu i dati joj lepši ten. Efekti tretmana će ukloniti sve stečene pigmentne i degenerativne promene, dok će pore biti vidljivo sužene. Twin Light tretman će pružiti vašoj koži sve što je potrebno za postizanje sjajnog i zdravog izgleda.

Šta se sve može postići Twin Light tretmanom?

 • Uklanjanje finih linija
 • Uklanjanje bora oko usana i očiju
 • Sprečavanje pojave novih bora
 • Podmlađivanje kože
 • Zatezanje kože
 • Rešavanje problema teško rešivih akni kod mlađih

FAQ / NAJČEŠĆE POSTAVLJANJA PITANJA NA TEMU LASERSKOG ZATEZANJA LICA

ŠTA ZNAČI LASERSKO PODMLAĐIVANJE I KOLIKO JE LASER OPASAN?

Lasersko podmlađivanje je primena laserske energije na sve slojeve kože da na bezbedan način stimuliše i regeneriše ćelije kože. Izuzetnih 50 godina inovacija u laserima u centru Fotona je dovelo laserski tretman na najviši nivo bezbednosti, skoro bezbolnosti. Vreme oporavka je skraćeno na minimum jer su energije tako usavršene da nema generalnog dugotrajnog crvenila i vremena oporavka. Rezultat je glatka, podmlađena i tonirana koža.

KOLIKO VRSTA TRETMANA PODMLAĐIVANJA LASEROM POSTOJE?

Ima nekoliko vrlo efikasnih tretmana podmlađivanja na superiornom laseru Fotona Dynamis Pro.

Mogu biti 3D, 4D, Twin Light, Frac3, Laserski resurfejsing.

U ČEMU SE RAZLIKUJU 3D, 4D, TWIN LIGHT, FRAC3?

Fotona laser je uređaj koji se sastoji od dva glavna lasera – Nd-Yag i Er-Yag. Zahvaljujući posebnom načinu korišćenja i kombinovanju laserskih zraka različitih talasnih dužina i trajanja pulsa od nanosekunde do sekunde, ovaj laser ima mnogo različitih primena i može da cilja sve slojeve kože. Takođe, osim zagrevanja, ovaj laser se koristi i za površni piling, a posebnim nastavcima se mogu ciljati i problemi starenja, poput keratoza i solarnog lentiga (staračkih pega i fleka od sunca). Što se tiče različitih naziva tretmana kao što su 3D, 4D, Twin Light i FRAC3, oni se razlikuju po načinu i kombinaciji korišćenja lasera i nameni tretmana, odnosno problema kože koji se ciljaju.

POSTOJE LI 5D I 6D TRETMANI?

Tretmani podmlađivanja 5D i 6 D uključuju upotrebu 4D Dynamis lasera, prethodne tretmane koji oboljšavaju prijemčivost kože za laserski tretman. 6D je kombinacija pripremnog tretmana , 4D lasera i dodatnog tretmana peptidnim biorevitalizacijskim koktelima. Tako se koristi otvorenost mikrokanala u koži za ubacivanje koktela.

KO JE KANDIDAT ZA PODMLAĐIVANJE LASEROM?

Svaka osoba starija od 20 godina može imati koristi od neke vrste laserskog podmlađivanja, kao što je laserski resurfacing. Međutim, najčešći kandidati za ovaj tretman su žene i muškarci stariji od 35 godina, sa tankom kožom koja je genetski sklonija ranim borama. Kandidati su i oni koji imaju 40-45 godina i primećuju prve znakove gubitka mladalačkog tonusa, kao i osobe s boljom gradjom kože. Osobe u dobi od 50 ili 60 godina i starije takođe su idealni kandidati jer žele da spreče znakove starenja poput pada tonusa, mlitavosti, produbljivanja bora, finih linija, pigmentacija i drugih promena koje nastaju usled sunca i starenja.

KAKVE PRIPREME TREBA URADITI PRE TRETMANA LASERSKOG PODMLAĐIVANJA?

Izbegavati intenzivno sunčanje najmanje tri nedelje pre tretmana, ali i posle. Što se tiče 3D tretmana, oni se mogu vršiti i na osunčanoj koži.

KOLIKO JE LASERSKIH TRETMANA POTREBNO?

Od 45 godine,poželjno je obaviti tri sukcesivna tretmana. Do tih godina sve je individualno. Mlađima je već i jedan tretman na godišnjem nivou sasvim dovoljan.

Za rezultat znatne podmlađenosti, preporuka je četiri tretmana godišnje, a zatim tretman održavanja na šesti meseci.

KADA JE DOZVOLJENA FIZIČKA AKTIVNOST?

Fizička aktivnost je dozvoljena nakon šest sati od završetka tretmana.

KADA JE DOZVOLJENO ŠMINKANJE?

Šminku možete naneti 12 sati nakon tretmana, ili šest sati nakon tretmana u slučaju da je rađena 3D metoda.

Kako izgleda koža nakon laserskog podmlađivanja?

Nakon tretmana 4D, koža će biti vidljivo crvena zbog ablacije koja se izvodi. U zavisnosti od jačine energije koja se koristi, moguće je da će se koža perutati tri do pet dana nakon tretmana. S druge strane, kod 3D podmlađivanja nema perutanja, a oporavak je vrlo brz i omogućuje vam da se brzo vratite u uobičajene aktivnosti. Obavezno je nanosti SPF 30-50 nakon tretmana.

Za lifting lica se može koristiti i Morpheus 8 tehnologija, koja koristi radiotalase na mikroiglicama, kao i serije biorevitalizacija specijalnim biopeptidnim smesama koje pomažu u stvaranju kolagena. Često se kombinuju različite metode, a po potrebi se može primeniti i hijaluronski filer i neurotoksin. Međutim, važno je napomenuti da primena lasera omogućuje prirodan izgled, a značajno smanjuje potrebu za čestim dodavanjem filera koji mogu preterano puniti lice. Zato lasersko podmlađivanje ima značajno mesto u anti-ageing nezi.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!