laserski-piling

Laserski piling

Poznate ličnosti širom sveta redovno koriste laserski piling kako bi izgledale sveže, mladoliko i blistavo na crvenom tepihu. Sada je moguće da i vi zablistate! 

Zašto je laserski piling važan?

Laserski piling je kozmetički tretman koji se koristi za uklanjanje oštećenih i mrtvih ćelija sa površine kože, što dovodi do obnavljanja kože i poboljšanja njenog izgleda i teksture. Ovaj tretman koristi intenzivnu svetlost (lasere) za uklanjanje gornjih slojeva kože, a zatim stimuliše rast novih ćelija kože.

Postoji nekoliko razloga zašto je laserski piling važan:

 1. Uklanja oštećenu kožu – Laserski piling uklanja oštećene ćelije kože, što može poboljšati izgled kože i ukloniti mrlje od sunca, ožiljke od akni, hiperpigmentacije, fine linije i bore
 2. Podstiče rast novih ćelija kože – Laserski piling podstiče rast novih ćelija kože, što dovodi do obnove kože i poboljšanja njenog izgleda
 3. Minimalno invazivan tretman – Laserski piling je minimalno invazivan tretman koji ne zahteva hirurški zahvat i minimalno oštećuje kožu, što dovodi do bržeg oporavka i manje neugodnosti za pacijenta
 4. Dugotrajni rezultati – Laserski piling može imati dugotrajne rezultate, jer podstiče rast novih ćelija kože, što znači da će koža izgledati i osećati se bolje duže vreme nakon tretmana

Obnavljanje kože laserom? Kako je sve to počelo?

Laserski piling je postupak koji se primenjuje već dugi niz godina, počevši od sedamdesetih godina prošlog veka. Prvi laserski piling je uključivao CO2 laser, koji je upijao vodu iz kože i izazivao dugotrajno crvenilo i guljenje kože. Međutim, napredak u tehnologiji laserskog pilinga doveo je do novog neablativnog načina obnavljanja kože energijom, koji je manje invazivan i manje bolan.

Laserski piling koristi se za obnavljanje kože i poboljšanje njenog izgleda. Starije ćelije kože se uklanjaju uz pomoć jakih laserskih zraka, a nove ćelije se podstiču na rast. U poređenju sa CO2 laserom, laserski piling upija čak 15 puta više vode, što ga čini 15 puta efikasnijim u uklanjanju starih ćelija i stimulaciji rasta novih. Osim toga, laserski piling je manje invazivan, bez dramatičnog guljenja kože. Postoje i neablativne metode laserskog pilinga koje energijom stimulišu rast novih ćelija kože i imaju manje dodatnih problema u odnosu na ablativne metode.

erbiumski- piling-lica

Šta sve rešava laserski piling?

 • Ispravlja bore i fine linije
 • Izjednačuje ten
 • Prepravlja sitne nepravilnosti na koži
 • Uklanja braon tačke
 • Uklanja fleke na koži
 • Tretira ožiljke od akni
 • Sužava uvećane pore
 • Ublažava rozaceu
 • Tretira akne
 • Zateže kožu lica i vrata

Koji je period oporavka od laserSkog pilinga?

Laserski piling može dovesti do promene izgleda i rešavanja različitih problema kože, bez potrebe za guljenjem kože, što je posebno slučaj kod neablativnog načina tretmana. Oporavak nakon laserskog pilinga je značajno kraći u poređenju sa drugim oblicima tretmana. Trajanje crvenila kože nakon laserskog pilinga može se kretati u rasponu od 1,5 do 7 dana, što zavisi od vrste problema kože i dubine koju je tretman pokrio. Uprkos neizbežnom perutanju kože, ono može biti diskretno i može se lako sakriti šminkom. Preporučuje se da u prva dva dana nakon tretmana izbegavate nanošenje šminke na kožu, dok je treći dan pogodan za društvene aktivnosti uz upotrebu zaštitne kreme sa zaštitnim faktorom 50. Pored toga, preporučuje se korišćenje specijalne kozmetike koja će pomoći u održavanju i pojačanju efekta laserskog pilinga.

Koji laserski tretman izabrati: Laserski piling ili CO2 laserski tretman.

Savremena tehnologija anti-aging tretmana je napredovala do te mere da laserski piling (zvanično Er:Yag) predstavlja mnogo savremeniji način da se koža obnovi bezbolno i bez dugog oporavka. Zato je ovo prvi izbor nege savremenih žena i muškaraca u dobi od 25 do 60, 70 godina. Kod mlađih osoba, ovaj tretman će biti rešenje za probleme sa aknama, porama i slično, ali već od 35. godine preporučuje se kao povremeni blaži laserski tretman. Laserski piling je sastavni deo dužih i kompleksnijih anti-aging tretmana koji se sastoje od tri ili četiri faze laserskog rada na dve laserske talasne dužine. Ovaj tretman se zajedno sa ND:Yag laserom koristi kako bi se snažno uticalo na unutrašnjost kože i kolageno tkivo. Laserski piling je takođe sastavni deo posebnih tretmana kao što su “EYES HAVE IT” – tretman za očne kapke i podočnjake, “NIGHT-LASE” – tretman za resice ždrela i stražnjih lukova koji rešava problem hrkanja, i “LIP-LASE” – tretman za uvećanje usana bez upotrebe filera, pri čemu se koristi ova laserska energija.

Šta je CO2 laser?

CO2 laser tretmani su i dalje u upotrebi, ali je važno razumeti kojim klijentima bi najviše odgovarao određeni tretman. Od 1970. godine, CO2 laser je prvi izbor za obnovu kože. Ovaj tretman se zasniva na kontroli koagulacije kože putem kontrolisane laserske opekotine, koja nakon dugotrajnog oporavka dovodi do obnavljanja i lepšeg izgleda kože.

Moć ovog lasera leži u njegovoj sposobnosti da apsorbuje vodu, koja čini 70% ćelija kože. Ovaj laser deluje na dublje slojeve kože, proizvodeći toplotu koja apsorbuje vodu i uništava stara kožna tkiva. Sloj ispod je potom podstaknut da napravi novu kožu. Ovaj proces se zasniva na nekrozi (uništavanju starih ćelija) i koagulaciji u dubini kože, što znači da se kolagen zateže i podstiče stvaranje novog.

Efekat tretmana je dobar, ali je potrebno izdržati dugotrajnu fazu od 2 nedelje kada se koža ljušti, što je praćeno i pojačanim crvenilom. Potrebno je duže vreme nakon tretmana paziti na novu kožu i zaštititi je. Ono što se nakon ovog tretmana može primetiti jeste povećani sjaj kože. CO2 tretman se često koristi i kao mini tretman za sitne bore ispod očiju, nakon kog se takođe može zapaziti blistavost i sjaj kože.

erbiumski- piling-vrat

Koliko često se izvodi laserski piling?

Koliko često treba raditi laserski piling zavisi od vrste tretmana i cilja koji se želi postići. U slučaju da se radi o tretmanu za podmlađivanje kože, preporučuje se serija od tri tretmana koji se izvode u razmacima od mesec dana. Ipak, i nakon jednog tretmana rezultati počinju da budu vidljivi.

U zavisnosti od vrste problema koji se tretira, broj izvođenja laserskog pilinga može varirati. Važno je naglasiti da nakon tretmana treba adekvatno negovati kožu i izbegavati izlaganje suncu, kako bi se postigli najbolji rezultati.

Preporučuje se konsultacija sa stručnjakom Medibella klinike koji će proceniti koja vrsta tretmana i koliko često je najbolja za postizanje željenih rezultata.

laserski piling i koža vrata

Laserski piling je izvanredno rešenje za kožu vrata, naročito u zrelim godinama kada koža gubi na elastičnosti i čvrstini. Ovaj tretman se fokusira na uklanjanje mrtvih ćelija kože i podsticanje proizvodnje kolagena, čime se značajno poboljšava tonus i tekstura kože vrata. Laser se može primeniti na veoma precizan i bezbolan način, te ne izaziva nikakve nuspojave ili komplikacije.

Za razliku od drugih metoda zatezanja kože vrata, laserski piling ne utiče na štitnu žlezdu, što ga čini bezbednim i pouzdanim tretmanom za ljude svih dobnih grupa. Takođe, ovaj tretman je veoma efikasan za rešavanje hiperpigmentacija, sitnih bora i drugih znakova starenja na koži vrata.

Preporučuje se da se laserski piling za kožu vrata izvodi u seriji od tri do pet tretmana u razmaku od dve do četiri nedelje, kako bi se postigli najbolji rezultati. Važno je napomenuti da je nakon tretmana potrebno adekvatno zaštiti kožu od sunca i koristiti hidratantne preparate, kako bi se održao dugotrajni efekat tretmana.

erbiumski- piling-koze-lica

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!