punjenje-usana-hijaluronom

Usne povećanje i pomlađivanje

Da li je povećanje usana za vas?

Uvek je lepo povećati usne. Čak i lepe, pune usne možete istaći, a ako su tanke, još veći razlog da ih malo izmenite.

Usne podebljavamo hijluronskim filerom na prirodniji način drugim tehnikama koje će ih učiniti samo malo punijim, u okviru svog već poznatog oblika i volumena.

Podmlađivanje usana hijaluronom, podmlađijivanje iznad usana

Usne se podmlađuju punjenjem hijalurnonskim filerom. Sve strukture usana i oko usana se podmlađuju. Tu mislimo na okolnu:

 • belu linijja usana
 • sitne borice iznad gornje usne
 • isticanje kupidonovog luka
 • Posebna procedura je podizanje uglova usana
 • Rad na borama ispod usana, tzv marionetskim

Primenjujemo hijalurnoski filer koji ne menja oblik usana ni osmeh, viskoelastičan je, a daje vlažnost i punoću. Ovo je dobro i kod usana sklonih sušenju i ljuspanju.

Alternativa podmlađivanju usana filerom je podmlađivanje laserom. To je sastavni deo laserskog 4D liftinga lica. Odličan tretman ako ne želite hijalurone u usnama iz nekog razloga.

hijaluronski-fileri-pre-i-posle
usne-povecanje

Volite vrlo debele usne – Russian lips

Vrlo debele usne su idealne za Instagram. Ako želite to da istaknete na sebi, imate već pogodno lice, moguće je.

1. Zovu se Russian lips, ali sami ruski estetski doktori ne znaju otkud ta povezanost s obzirom da u Rusiji niko spontano nema takve, vrlo pune usne. Moda je moda. S tehnikom Russian lips, usne se menjaju, ne liče na one koje ste imali. Jednostavno, proširuju se. Treba imati lice za takve usne.

Krupne oči, malo istaknute jagodice, podignute obrve = Instagram faca.

Više smo pristalice prirodnog popunjavanja i isticanja lepote usana. Ipak, ako već imate “ruske usne” možete računati na Skinfluencer.

Možemo laserskim 4D, Morpheus 8 tretmanima i svim drugim sredstvima održavati to lice da ostane mlado što duže. Usne povremeno osvežavamo novim hijaluronom.

Hijaluronski filer je uvek naš izbor, prvi pravi materijal za punjenje usana. Nove generacije hijalurnoskog filera mogu imati dodatke poput prolina, glikola… Radi što manje reakcije, primenjujemo provereni hijalurnoski samo hijaluiron- filer.

Kako izgleda procedura punjenja usana?

Posle razgovora i dogovora, ubrizgaćemo prvo anestetik u tačke potrebne da se usne anesteziraju. Preparati s lidokainom mogu se davati i posle anestezije kremom koja treba da odstoji pola sata. Tako nećete ništa osećati iako nismo dali anesteziju injekcijom. To je posao od 10-15 minuta, vreme ne merimo jer doktor priča i  objašnjava.

usne povecanje i podmlađivanje

Kad se vidi efekat punjenja usana?

Efekat se vidi odmah i to je jedna od dramatičnih promena. Kad je podmlađivanje u pitanju, nije tako dramatično, nego vrlo misteriozno. Svi vide da lepo izgledate, mlađe i svežije. Niko ne zna šta je to. Punije usne čine to čudo.

Koliko traje efekat punjenja usana?

Kod mlađih traje kraće. Može i do 6 meseci, a po fabričkim podacima, eventualno 9 meseci do godinu dana. Hijaluronska kiselina je podložna enzimu hijalurnoidazi kojeg naša koža isto ima, i to je u balansu, razgradnji i proizvodnji. Efekat punjenje usana može trajati od 6-12 meseci. Uvek su usne za nijansu punije nego pre. Na tome se zasniva i upotreba filera na češćem nivou. Svi su zadovoljni.

Kad ne treba da radite podebljavanje usana hijaluronom- kontraindikacije?

Kao za sve intervencije u estetskoj medicini – Trudnoća, dojenje, maligne bolesti, viursne bolesti, infekcija Herpes simplex, poremećaji koagulacije, autoimune bolesti.  

Pre intervencije ne treba:

 • piti zeleni čaj
 • piti bilo koji čaj, obično svi imaju neko dejstvo na krvotok i koagulaciju
 • isto ne vitamin E, Ginko preparate  
 • ne zakazujte primenu filera dan posle velikog partija i pijenja alkohola kao ni pre
 • Ne treba raditi vežbe dan pre ni dan posle intervencije
 • Antikoagulantna terapija se prijavljuje i možemo malo promeniti raspored iste
 • Ukoliko ste skloni Herpes Simplex infekciji usana, već dan ranije uzmite profilaksu u obliku kreme Aciklovir ili Zovirax.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!