pomladjivanje-ruku

Hands up! Svi načini podmlađivanja ruku

Šake – nadlanice i pege od sunca

Nadlanice šaka gube mladalački izgled kad dobijete prve pege od izlaganja suncu. Lentigo solaris je pravo ime za te diskoloracije. Ne voli ih niko jer podsećaju na starenje.

Kad će se pojaviti zavisi od više faktora

  • Genetika
  • Preterano izlaganje suncu bez zaštite
  • Preterano izlaganje štetnim faktorima, hemijskim, fizičkim (rad u laboratoriji, kuhinji..)

Te promene zovemo i staračke pege, nastale su kad se pigment melanin pod nadražajem oštećenja od izlaganja suncu povećano proizvodi. To su mali, ravni, potamneli delovi kože. Kad koža stari, ako je prekomerno izložena suncu, pigmentne ćelije proizvode više melanina. Sa godinama, pigmentnih ćelija je manje, pa se pigment povećano proizvodi u preostalim ćelijama, neravnomerno raspoređenim. Tako nastaju pege, staračke fleke.

Ruke mršave sa tankom kožom starije ili mlađe osobe

Iako volimo mršavost, sa ženskim grudima i rukama-nadlanicama, to nije slučaj. Ruke pokazuju prve znake istrošenosti i gubljenja debljine kože. Lako se hijaluronskim filerom napune. Iskustvo nalaže da je najbolji klasični hijalronski filer. Ako se laserom za fleke poprave i pege, podmlađenost ruku je zagarantovana, a time i mlađi izgled osobe u celini. To je vrlo vidljivo kad vozite ili kad tipkate na kompjuteru. Vredi se pomučiti za lepši izgled ruku.

pomladjivanje-ruku-tretman

Izborane ruke sa vidljivim tetivama i krvnim žilama su obeležje 50 i 60 godina. Tretiramo ih na više načina:

  • Hijaluronski filer

Uz anesteziju i posebnim postupkom se ubacuje kanila te ubrizga najbolje čist hijalurnoski filer u sloj ispod kože. Pokrije krvne sudove i tetive kad ga rasporedimo. Savetujemo neupotrebu ruku u prljavim poslovima i uošte malo mirovanja prvih 24 časa.

  • Biorevitalizacijski peptidi

Ako je potrebno samo podebljati kožu, učiniti je lepšom, pa i otpornijom na spoljne faktore, dobar proizvod kombinovanih peptida, vitamina, minerala, dat na mezoterapijski način će učiniti kožu ruku mladjom.

  • Radiofrekvenca – kroz Radiage Pelleve i  Morpheus – radiotalasni mikronidling.

Radiage Pelleve je bezbolan i lak način da se koža ruku stimuliše i podmladi. Najmanji je period oporavka, mada za rezultat treba biti strpljiv jer ima svoje vreme razvijanja procesa. Idealno je da ga uradite kao dodatak na Pelleve lica.

  • Morpheus, najpopularnija metoda podmlađivanja radiotalasnim mikronidlingom, ima u sebi sve dobre efekte Radiage, ali je po efektu bliža hirurgiji jer postoji kontrolisano zagrevanje i dejstvo radiotalasa u svim slojevima kože. Idealno je da ga uradite uz Morpheus lica.
  • Pege, solarne ili staračke, najizvesniji znak starenja ruku se rade na najnaprednijem Fotona Erbium Yag laseru, a mogu uz pomoć Lumecca tretmana kao i hemijskog pilinga.

Zajedničko svim ovim metodama uklanjanja pega i fleka je obaveza održavanja rezultata upotrebom preparata koji sprečavaju stvaranje novoh pigmenta i obavezna zaštita SPF 50 leti, a SPF 30 zimi.

RUKE – debele nadlaktice

Nadlaktice zahtevaju konstantni rad na mišićima i koži. Kad toga nema, goje se i ta debljina se s godinama pogoršava. Sportovi kao plivanje, ali i redovna upotreba tegova malih težina doprinose boljem izgledu ruku.

Mlitava debljina ruku.

U odredjenim godinama ili posle mršavljenja, a može i zbog stresa i delovanja hormona kortizola na gubitak mišića, pojavljuje se mlitava koža ruku i vreme je da se prepustite tretmanu Morpheus, koji mikronidlingom zateže opuštenu kožu, ujednačuje masno tkivo i otklanja potencijalni celulit.

  • Biopeptidni kokteli takođe imaju značaja samostalno ili posle rada sa mikronidlingom.
  • Mezoniti su jedno od rešenja za male regije koje vam smetaju. (iznad lakta, kod pazuha)

Ruke podlaktice

Pored debljine i pega u kasnijim godinama podlaktice isto odaju pravu starost. Treba ih čuvati od nastanka sunčevih pega i svojevrsne elastoze, poremećaja kolagena i elastina u starijoj koži koja dobija izgled krep papira. Zato, Morpheus ili Erbium: Yag frakcioni mogu pomoći.

Zakažite tretman

Naš tim za brigu o klijentima savesno obavlja posao i brzo odgovara na zahteve tokom radnog vremena klinike. Ne želimo da odlažemo vaše probleme, tako da će zahtevi koji su primljeni van radnog vremena klinike biti rešeni što je pre moguće!